Partit solvent de la selecció femenina per classificar-se a les semifinals de l'Europeu de Split

Les de Miki Oca disputaran el pròxim partit el dimecres 7 de setembre (19h) davant els Països Baixos

Bea Ortiz, d'esquena, celebra un dels gols de Maica García
Bea Ortiz, d'esquena, celebra un dels gols de Maica García | RFEN/Deepbluemedia
Redacció
06 de setembre del 2022
La selecció femenina de waterpolo ja és a les semifinals del Campionat d'Europa de Split, després de vèncer ahir Hongria per 11-15 en un partit que prometia ser trepidant des de l'inici.

Espanya va començar avançant-se en el marcador de la mà de Paula Leitón i Anni Espar, i després d'encaixar un gol de les magiars, era Bea Ortiz qui reconduïa la situació amb 2 gols, arribant al final del primer quart amb 1-4.

En el segon quart, però, la reacció d'Hongria no es va fer esperar: primer escurçaven distàncies, que Anni Espar tornava a ampliar, i després marcaven un parcial de 3-0 que situava l'empat a 5 quan només faltaven 30 segons per arribar a la mitja part. L'empat, però, el va desfer a només 3 segons del final Paula Camus, per marxar als vestidors amb un gol d'avantatge.

A la represa, Elena Ruiz col·locava el 5-7 en només mig minut, però de seguida era contestada per una diana de les hongareses. El quart va seguir la mateixa tònica d'estira-i-arronsa, però sempre a favor d'Espanya, amb un avantatge màxim de quatre gols. En aquests vuit minuts van marcar Paula Leitón (2), Elena Ruiz, Bea Ortiz i Nona Pérez.

Amb el 8-12 s'encetava l'últim quart del partit, el definitiu, i en què Espanya va haver de demostrar la seva solvència per endur-se la victòria a la butxaca. Pel que fa als gols, un hat-trick de Maica García va ser suficient per respondre a les dianes de les hongareses.

El pròxim enfrontament de la selecció serà el pròxim dimecres, 7 de setembre (19h) davant dels Països Baixos.