El ple d'agost desencalla diversos projectes rellevants

El regidor d'Educació, Víctor García, redueix un 50% la seva dedicació per tornar a dedicar-se a la docència

El ple de Rubí del mes d'agost
El ple de Rubí del mes d'agost | Localpres
Marta Casas
06 de setembre del 2022
El ple de l'Ajuntament de Rubí corresponent al mes d'agost, que es va celebrar ahir a la tarda, va aprovar una vintena de punts que permetran tirar endavant l'execució de projectes de ciutat importants.

En aquest ple no es va debatre cap moció dels grups municipals, que pràcticament no van intervenir en l'aprovació dels punts.

Un pas més per adjudicar els lots de redacció del POUM
Dos dels punts més destacats van ser els requeriments de documentació als adjudicataris dels lots urbanístics i ambiental del contracte per a la redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), per verificar que reuneixen els requisits i poder fer les adjudicacions definitives al pròxim ple.

En matèria de planejament urbanístic també es va aprovar la verificació i conformitat del Text refós de la modificació del Pla General d'Ordenació en l'entorn del Pla Parcial de Can Solà, una adaptació del planejament vigent que afecta un vial de la zona i que permetrà, per fi, als veïns, fer actuacions a les seves parcel·les per les incongruències que hi havia entre el Pla original i els habitatges.

Tira endavant la construcció del nou estadi del Veinti
Tres punts de l'ordre del dia feien referència a modificacions pressupostàries que s'han de fer per poder fer front a les despeses de la construcció de l'estadi del CF Juventud 25 de septiembre - un dels set projectes d'obra pública municipal afectats per l'encariment de les matèries primeres -, una altra per a l'adequació de la part final del Torrent de les Abelles - que assumirà íntegrament l'Ajuntament, després que la sol·licitud de fons Next Generetion fos desestimada - i per costejar activitats culturals a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i de l'Ateneu, i una tercera per fer front al canvi de preus del Centre de Tractament de Resitus (CTR) del Vallès.

Víctor García torna a la docència i passa a tenir dedicació parcial
L'actual regidor d'Educació, Víctor García, tornarà a exercir de docent i durant aquests últims mesos de mandat tindrà una dedicació parcial, del 50%, a l'Ajuntament. Com consta en el Decret d'Alcaldia, la reducció de la jornada també comportarà una reducció del sou a 36.021,30 euros anuals.

En el ple d'ahir també es van aprovar dues sol·licituds de segona activitat de treballadors municipals.

Indemnitzacions a Dornier i FCC per la suspensió dels contractes durant la pandèmia
Les empreses Dornier, adjudicatària del servei d'estacionament limitat i controlat de vehicles a la via pública, i Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) Medio Ambiente, del servei de recollida de residus i neteja viària, rebran una indemnització pels danys i perjudicis que van patir durant el període de suspensió del contracte dels seus serveis durant la crisi sanitària de la Covid-19.

Designats els representants a l'Assemblea General del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental
El Consell Consulitu de la Gent Gran de Rubí ha designat les persones que els representaran a l'Assemblea General del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental: Miquel Raso, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí, Rafael Rusiñol, president de l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn, i com a suplent, Rosa Maria Andrés, presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí.

Denuncien que la Policia Local va multar un rubinenc per no despenjar una estelada d'un edifici privat

Membres de l'ANC, Òmnium, el CDR, el Consell Local per la República, ERC, l'AUP i Junts Foto: Marta Casas


Minuts abans del ple municipal, un grup de rubinencs van denunciar que la Policia Local va multar una persona per negar-se a despenjar una estelada que estaven col·locant la nit del 22 d'abril en un edifici privat de la plaça del Doctor Guardiet. Segons expliquen, tot i que no hi havia cap requeriment de la Policia ni cap queixa per part del propietari de l'edifici, el van multar per desobediència a ordres d'un agent de l'autoritat.

La qüestió va generar un petit debat al ple, en el torn de precs i preguntes, en què tant el portaveu d'ERC com de l'AUP van demanar explicacions al govern municipal, que es va limitar a respondre que "no era l'espai per debatre un procediment administratiu".

RubiTV.cat ha demanat informació sobre aquest expedient, per tal de conèixer els motius pels quals agents de la Policia Local van fer el requeriment de despenjar una estelada d'un edifici privat i buit, però encara no ha rebut resposta.