El Senat aprova una modificació del codi penal per protegir ciclistes i vianants en cas d'accident

Membres del Club Ciclista Rubí i del govern municipal han viatjat a Madrid per ser presents a la votació a la Cambra Alta

Membres del Club Ciclista de Rubí i del govern municipal, aquest matí al Senat
Membres del Club Ciclista de Rubí i del govern municipal, aquest matí al Senat | Aj. Rubí
Redacció
07 de setembre del 2022
Actualitzat a les 15:36h
Membres del Club Ciclista Rubí han assistit aquest matí al Senat, acompanyats de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos membres de l'equip de govern, per presenciar la votació de la proposició de llei orgànica de modificació del codi penal en matèria d'imprudència en la conducció de vehicles a motor o ciclomotor, i que preveu protegir ciclistes i vianants en cas d'accident.

Aquesta modificació, doncs, reforça l'esperit de la reforma de 2019 per endurir les penes en cas d'imprudència, i estableix que si el jutge considera que hi ha hagut una imprudència considerada com a infracció greu del codi de circulació i es produeix la mort o lesions rellevants de la víctima, es qualifiqui d'imprudència menys greu i no lleu, com passava fins ara. En casos d'imprudència menys greu, la retirada del carnet és obligatòria.

A més, el nou text obliga l'autoritat administrativa a posar en coneixement de la judicial els fets derivats d'infraccions de trànsit amb resultat de lesió o mort, i elimina la necessitat que hi hagi una denúncia de la víctima per obrir una investigació. 

"Avui és un dia important pel món del ciclisme", ha declarat Ana María Martínez, que assegura que ha estat "un honor" acompanyar el club rubinenc al Senat i ha celebrat que "a partir d'ara, els conductors que facin mal a ciclistes o vianants afrontaran conseqüències més greus". Tot i això, també ha afirmat que "queda camí per recórrer". 

Altres notícies que et poden interessar