Bea Ortiz i Elena Ruiz, campiones d'Europa

Les jugadores de la selecció espanyola femenina celebren el títol | RFEN/Deepbluemedia
Marta Casas
10 de setembre del 2022
Actualitzat el 12 de setembre a les 12:19h
Ho han tornat a fer. La selecció espanyola femenina de waterpolo es va proclamar ahir campiona d'Europa a Split (Croàcia), després de vèncer per 9 a 6 a una Grècia que no va posar les coses gens fàcils al combinat espanyol.

El primer quart semblava que deixava ben encarrilat el partit, amb un gol d'Elena Ruiz quan només havien passat 27 segons del partit, i després era Nona Pérez aprofitant una badada de la defensa helena. A més, Martina Terré - portera que va tenir un paper determinant a la final - aturava un penal a Grècia que hauria pogut suposar el 2 a 1, i que poc després Anni Espar transformava en el 3-0.

El segon quart ja va tenir una tònica diferent, amb la reacció de Grècia, que va col·locar el 3-1 quan havien passat dos minuts de la represa. Espanya, això sí, va saber controlar la situació i era Paula Leitón qui tornava a ampliar distàncies amb un magnífic revés. Des d'aleshores, però, la cosa es va complicar per a Espanya, que no tenia sort de cara a porteria - les jugadores van estavellar fins a 3 pilotes al travesser o als pals - i Grècia aconseguia acostar-se fins al 4-3.

El més destacable del tercer quart van ser els xuts a porteria que no van entrar, els tres penals i un únic gol, el d'Elena Ruiz, que anotava de penal després que Anni Espar hagués fallat el primer intent. Per part de Grècia, es va topar amb el mur de Martina Terré en el seu llançament de penal.

Començava un últim quart d'infart, amb Grècia acostant-se al marcador (5-4) i rebent una nova contestació, ara per part de Maica García (6-4). La tensió era màxima, i així es va notar en els següents minuts: les helenes es posaven 6-5 a cinc minuts del final i, només un minut més tard, una jugada en què va influir molt la sort empatava el partit.

Bea Ortiz, que durant el partit no havia tingut sort en els llançaments, treia l'equip de l'embolic amb una potent diana des del centre. I encara hauria pogut ser l'encarregada de rematar el partit, però novament apareixia Maica García per recuperar l'avantatge de dos gols (8-6) quan només faltava un minut per al final. Amb Grècia tocada i pràcticament enfonsada, i a menys d'un minut per al final, Anni Espar maracava un 9-6 que va haver de ser revisat pel VAR. La tècnica grega esperava que el gol no pugés al marcador per demanar un temps mort i mirar de revertir la situació... però l'àrbitra italiana Alessia Ferrari va donar el gol. No hi havia temps per a més.