Nous ecotallers en clau de RE per a l'últim trimestre de l'any

També es programaran dues activitats en el marc de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Un dels tallers serà per aprendre a fer sabó amb oli usat
Un dels tallers serà per aprendre a fer sabó amb oli usat | Ajuntament de Rubí
Redacció
10 de setembre del 2022
Actualitzat el 26 de setembre a les 15:15h
El Servei Educatiu de Residus de l'Ajuntament de Rubí iniciarà aquest mes de setembre el segon cicle dels Ecotallers en Clau de RE, una programació de petites càpsules formatives per fomentar la prevenció de residus i la reutilització de materials. En aquests tallers, doncs, es mostren diverses formes de reciclatge, reutilització i reparació que permetran allargar la vida de diversos objectes i transformar-los de manera creativa, per tal de reduir el consum de recursos naturals.

La programació arrencarà el pròxim 21 de setembre (18h) amb una xerrada sobre consum responsable a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, una sessió dinàmica i participativa per compartir experiències i hàbits de consum entre els assistents, per poder conèixer noves alternatives de consum més sostenible. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través d'aquest enllaç.

El 5 d'octubre, el Centre Cívic del Pinar - La Cruïlla acollirà un taller de confecció de sabó amb oli reciclat, on aprendran les tècniques d'aquesta antiga tradició que permet obtenir un nou recurs a partir d'un residu generat. Les inscripcions ja es poden fer en aquest enllaç.

L'Escola Montessori serà l'espai on es farà, el 17 d'octubre, un Hospital de joguines: es tracta d'aprendre a reparar joguines de fusta, tèxtil o cartró. Aquesta activitat també es programa en el marc de l'Efecte E i es podrà comptabilitzar al rusc del Carnet 360. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Finalment, el 24 de novembre, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler s'hi farà un taller de Sashiko, una tècnica que combina la intenció decorativa i la reparació: la feien servir els pagesos o pescadors que, durant l'hivern, volien allargar la vida dels teixits gastats, reparar la roba o embellir els articles quotidians de la seva feina.

Activitats per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Tot i que encara no tenen data i ubicació concretes, hi haurà dues activitats que es faran per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 19 al 27 de novembre de 2022): un ecotaller de confecció de compreses menstruals de tela i un altre de compostatge.

Les dates d'obertura d'inscripcions per als tallers s'aniran actualitzant al web municipal i la pàgina de Facebook de RubiNet.