Rubí commemora una Diada Nacional ennuvolada i sense parlaments

La celebració ha recuperat totes les actuacions de cultura tradicional que no es van poder fer per la pandèmia

Partits i entitats han fet la seva ofrena floral a l'escultura Dempeus!
Partits i entitats han fet la seva ofrena floral a l'escultura Dempeus! | Marta Casas
11 de setembre del 2022
Actualitzat el 12 de setembre a les 7:06h
Rubí ha commemorat aquest diumenge la Diada Nacional de Catalunya en un matí ennuvolat, i amb poc públic assistent en comparació amb altres anys. La celebració, tot i que ha recuperat la totalitat de les actuacions de cultura tradicional que no s'havien pogut fer altres anys per la pandèmia, no ha tingut els clàssics parlaments dels partits polítics i entitats, ni tampoc la lectura del manifest institucional.

Així, l'acte ha arrencat a les 9.35h amb l'ofrena floral institucional, que ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i els portaveus de tots els grups municipals excepte Cs.

L'Esbart Dansaire de Rubí ha obert la commemoració amb un ball d'homenatge amb tots els regidors presents.
 

L'Esbart ha obert la commemoració de la Diada Nacional amb un ball d'homenatge Foto: Marta Casas


Encara amb els representants municipals a la catifa, la Unió Coral Rubinenca i l'Obrador Coral han interpretat l'himne nacional de Catalunya.
 

L'Obrador Coral i la Unió Coral Rubinenca interpreten l'himne nacional Foto: Marta Casas


A continuació ha estat el torn de les entitats rubinenques: un total de 28 entitats dels àmbits esportiu, cultural i veïnal han fet la seva ofrena floral a l'escultura Dempeus!, de l'artista rubinenca Pepa de Haro.
 

Una trentena d'entitats de Rubí han participat en l'ofrena floral de la Diada Foto: Marta Casas


Un cop han acabat les ofrenes, que han comptat amb l'acompanyament musical de la cobla Principal del Llobregat, els Castellers de Rubí han aixecat un pilar d'homenatge, un pilar de tres en què l'enxaneta ha desplegat una gran senyera.
 

Finalment, l'Escola de Sardanes Flor de Neu ha estat l'encarregada de fer l'última actuació del matí, tot i que les sardanes han continuat sonant per tot aquell qui s'hi vulgués sumar, fins a les 11h.
 

Les sardanes de l'ES Flor de Neu han posat punt i final a la commemoració de la Diada Foto: Marta Casas