Refugees Welcome busca llars d'acollida a Rubí

Es tracta de la segona fase del projecte de Cultura de Benvinguda que es va posar en marxa a l'abril a la ciutat

Una activitat pel Dia Mundial de les Persones Refugiades a Rubí
Una activitat pel Dia Mundial de les Persones Refugiades a Rubí | Localpres
Redacció
12 de setembre del 2022

La plataforma ciutadana Refugees Welcome busca ciutadans de Rubí que vulguin llogar una habitació a persones refugiades. Amb aquest objectiu, oferirà dues xerrades aquest dimecres i dijous, a les 11h i a les 18.30h respectivament, amb el títol Obrir les portes a les persones refugiades, què hi pots fer tu?, i que es podran seguir a través de Zoom, inscrivint-se a través d'aquest formulari.

En aquestes reunions formatives s'informarà la ciutadania sobre la situació de les persones refugiades al nostre país i es mostraran experiències de la Cultura de Benvinguda, per tal de convidar a més gent que vulgui compartir casa. Aquesta és la segona fase d'aquest projecte, que es va iniciar al mes d'abril a Rubí, i que se centrarà en la implementació de les cases d'acollida - actualment, a Rubí n'hi ha dues. L'entitat facilita el contacte entre els sol·licitants d'asil i la ciutadania local, i ho fa a partir de les afinitats i les ganes de compartir habitatge en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu.

Per oferir un habitatge per compartir, cal disposar d'una habitació lliure i moblada, i fixar un lloguer social per un període mínim de 6 mesos. Refugees Welcome es reuneix amb les unitats familiars acollidores i les guia en tot el procés, vehiculant la seva voluntat d'ajudar de la millor manera possible. Les persones que vulguin oferir casa seva per a l'acollida poden omplir el formulari de la Borsa de Voluntariat, com ja van fer més d'una desena de persones en la primera fase del projecte amb Refugees Welcome.