Torna la Setmana Europea de la Mobilitat a Rubí

La proposta més emblemàtica serà el tall de trànsit a l'avinguda de l'Estatut, el diumenge 18 de setembre

L'avinguda de l'Estatut, tallada al trànsit per la Setmana Europea de la Mobilitat
L'avinguda de l'Estatut, tallada al trànsit per la Setmana Europea de la Mobilitat | Marta Casas
Redacció
13 de setembre del 2022
Actualitzat el 20 de setembre a les 12:55h
Rubí se sumarà un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, entre el 16 i el 22 de setembre, amb diverses activitats que per fomentar la mobilitat sostenible. Entre les propostes més destacades, el tall de trànsit a l'avinguda de l'Estatut el diumenge, 18 de setembre. El Consistori té l'objectiu de pacificar aquesta via, de titularitat municipal des de l'any 2019, per tal que no suposi "una barrera física, una cicatriu" que divideixi la ciutat, com ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Ara com ara, ja s'ha restringit el pas de camions i vehicles pesants per l'avinguda de l'Estatut, un pas més per convertir-la en un carrer integrat al nucli urbà, una fita que s'està assolint "malgrat les dificultats d'haver de negociar amb entitats supramunicipals", ha dit.

A més de tallar el trànsit entre el carrer Basses i la plaça Agricultura de 10h a 14h, enguany s'instal·larà un autobús del servei de transport urbà de Rubí, amb un estand d'informació sobre els nous horaris i freqüències del bus, i una exposició titulada El transport públic et dona més, una mostra integrada per 10 missatges expressats en 20 imatges de la il·lustradora Cristina Bueno, que volen transmetre conceptes i emocions vinculats als valors i avantatges del transport públic.

La 22a Bicicletada del Mercat Municipal també farà una part del seu recorregut per l'avinguda de l'Estatut coincidint amb el tall de trànsit.

Declaració de Can Serra per la segona estació dels FGC a la Llana
En el marc de la Setmana de la Mobilitat, el divendres 23 de setembre es presentarà a la Masia de Can Serra la Declaració per la segona estació de FGC a la Llana, amb l'entitat FemVallès. "En aquesta banda de la ciutat estem dibuixant una gran transformació, que implica ubicar espais de centralitat i fer que la riera, que també ha actuat com a frontera, deixi de ser-ho", ha afirmat l'alcaldessa.
 

La nova estació de La Llana donaria servei a polígons i les urbanitzacions Foto: Marta Casas


Aquesta segona estació, que fa més de dues dècades que és sobre la taula i s'ha contemplat en diversos plans territorials i de mobilitat, donaria servei a les urbanitzacions i a la indústria de la zona.

S'ajorna el Saló Urban
L'activitat que havia de tancar la Setmana Europea de la Mobilitat el dissabte, 24 de setembre, ha quedat ajornada a causa de la previsió de pluja per aquest cap de setmana. L'activitat s'havia de fer a les places Pearson i de la Nova Estació, el Saló Urban, una jornada lúdica i participativa per convidar a reflexionar sobre com ha de ser el Rubí del futur, i també donar a conèixer l'Agenda Urbana de Rubí. L'Ajuntament buscarà una nova data per dur a terme aquesta activitat.