La Nocturna arriba a la 15a edició amb energia renovada

La caminada d'enguany recupera la plena normalitat amb més de 1.000 inscripcions disponibles, punts d'interès, sopar i concerts

La comissió organitzadora de La Nocturna
La comissió organitzadora de La Nocturna | Marta Casas
13 de setembre del 2022
Actualitzat el 20 de setembre a les 9:18h
La comissió organitzadora de La Nocturna, formada per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí ja té a punt la caminada d'enguany, la 15a edició de l'activitat, que torna a la plena normalitat i amb energia renovada: enguany, a les tasques d'organització i dinamització s'hi ha afegit l'associació juvenil musical La Soni-K, que ha participat en tota la fase de preparació d'un dels esdeveniments més populars de la ciutat.

Falet Bosch i Jordi Puig, presidents de Rubí d'Arrel i el CER, han explicat els detalls d'aquesta nova edició de la caminada, i quines seran les principals novetats.

La Nocturna 2022, que serà el dissabte, 8 d'octubre, sortirà des de l'escola Rivo Rubeo i recorrerà la zona de Sant Genís, el torrent Fondo, Can Pi de la Serra, Can Serrafossà, la serra de l'Oleguera i Can Riquer.

 

Tècnics de l'Ajuntament es reuneixen amb l'organització per ultimar els detalls Foto: Marta Casas


Les inscripcions, que enguany tornen a ser 1.200, es podran fer a través de la web del Centre Excursionista de Rubí a partir del 20 de setembre i fins al 29. Després, les persones inscrites podran passar a recollir el seu dorsal entre el 3 i el 5 d'octubre al Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC). El preu de les inscripcions es manté - 6 euros per als adults i per als menors de 14 anys -, i també la iniciativa de l'euro social, que enguany es destinarà al fons per a la restauració d'espais de la Xarxa d'Itineraris. Així, els possibles 1.200 euros d'enguany se sumaran als 500 de l'any anterior i permetrà dignificar un dels espais que esculli l'organització.

Pel que fa a l'itinerari, enguany hi haurà dos recorreguts: el curt, de set quilòmetres, i el llarg, d'11. Al llarg d'aquest recorregut hi haurà un total de set punts d'interès: cinc en el recorregut curt i dos més en el llarg. Aquí és on trobem algunes de les novetats d'enguany, i és que l'organització suma nous col·laboradors: grups de teatre de la ciutat, la productora La Lombarda Films, i les masies de Can Serrafossà Can Pi de la Serra. A aquests s'hi han d'afegir el Centre d'Estudis Rubinencs o la Plataforma Rubí Sense Abocadors, que podria col·laborar amb un punt de reivindicació a la zona on es vol obrir una nova extractiva, a Can Riquer. 
 

La serra de Can Riquer, on hi ha projectada una nova extractiva de més de 40ha Foto: Marta Casas


La sortida de la caminada es podrà fer a partir de les 19.30h, i s'espera que a les 21h ja hauran sortit tots els participants. A més, des de l'organització es recomana que si es vol fer el recorregut llarg, la sortida es faci abans de les 20h. El president del Centre Excursionista recorda la importància de passar pel punt de sortida abans de començar a caminar, ja que per a l'organització és imprescindible tenir un registre de totes les persones que hi ha inscrites, per si hi ha qualsevol incidència. 

A l'arribada, tots els inscrits tindran un entrepà de botifarra i una beguda proporcionada per l'organització, i l'associació juvenil musical La SoniK s'encarregarà del servei de bar i la dinamització musical, amb les actuacions de Pebrots Escalivats - un grup de versions de Red Hot Chilli Peppers - i de DJ Casqui, de música festiva i ballable.

Com sempre, la caminada Nocturna compta amb el suport de l'Ajuntament de Rubí i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, i més d'un centenar de voluntaris que s'encarregaran dels punts de control del recorregut, de fer i repartir el sopar, registrar les sortides i arribades o dinamitzar l'espai de La Nocturna, entre d'altres.