Rubí rebrà 1,6 milions d'euros per a la rehabilitació energètica d'edificis a Ca n'Oriol i la Zona Nord

La subvenció que s'atorgarà estarà directament relacionat amb la millora en l'estalvi energètic

Edificis a Rubí
Edificis a Rubí | Localpres
Redacció
12 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:59h
La conselleria de Drets Socials destinarà més d'1,6 milions d'euros per a la rehabilitació d'habitatges a Rubí, gràcies a una convocatòria dels fons Next Generation per actuacions de rehabilitació amb criteris d'eficiència energètica. Dels 100 barris de 38 municipis de tot Catalunya que rebran aquest finançament, dos són a Rubí: Ca n'Oriol i la Zona Nord.

Així ho ha comunicat la secció local de Junts a Rubí, que també afegeix que a banda d'aquestes accions es podran dur a terme obres per millorar l'accessibilitat o la degradació física de l'edifici, actuacions d'urbanització o de millora de l'entorn, de les zones verdes o de les zones comunitàries.

El percentatge subvencionable estarà directament relacionat amb la millora en l'estalvi energètic: quan la reducció del consum sigui d'un 30% o més, s'atorgarà un 40% de la subvenció amb un màxim de 8.100 euros per habitatge; quan sigui del 45%, s'atorgarà un 65% - amb un màxim de 14.500 euros - i quan sigui superior al 60%, es podrà rebre fins a un 80%, amb un màxim de 21.400 euros per habitatge. Les famílies vulnerables podran rebre fins a un 100% de la subvenció.

El finançament europeu també servirà per subvencionar la creació d'oficines de rehabilitació als mateixos barris, per tal de facilitar la gestió de les actuacions.