Un solar al carrer Turó de Rubí, procedent d'una herència intestada, a subhasta

Els recursos que s'obtinguin de tots els lots es destinaran a finalitats habitacionals, d'assistència social o a institucions culturals

El solar al carrer Turó, 7 de Rubí
El solar al carrer Turó, 7 de Rubí | GSV
Redacció
12 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:44h
El Departament d'Economia i Hisenda ha convocat la subhasta pública d'un total de 36 immobles procedents d'herències intestades, 35 a Catalunya i un al País Valencià. En concret, n'hi ha quatre a Sant Feliu de Guíxols; tres a l’Hospitalet de Llobregat, a Santa Coloma de Gramanet i a Valls; dos a Barcelona, a Masquefa, a Sallent i a Tordera; i un a Badalona, a la Bisbal de Falset, a la Bisbal d’Empordà, a Bot, a Breda, a Castelldans, a Castellví de la Marca, a Guimerà, a Molins de Rei, a Puigcerdà, a Reus, a Rubí, a Tortosa, a Vila-rodona i a La Vilella Baixa.

Segons l'anunci, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les propietats que es posen a la venda estan distribuïdes en 36 lots separats, i els interessats poden licitar per algun d'ells fins al pròxim 25 d'octubre. Les ofertes s'han de presentar a la Direcció General de Patrimoni, que farà la subhasta el dia 1 de desembre a les 12h, en un acte obert al públic a la seu del Departament en què s'obriran els sobres econòmics i els licitadors podran millorar les ofertes a mà alçada.

Amb la venda d'aquests lots, la Generalitat preveu obtenir un mínim de 3.290.800 euros - 64.900 pel solar ubicat al carrer Turó, 7 de Rubí - que poden ser millorats a l'alça. Aquests recursos es destinaran a finalitats habitacionals, a establiments d'assistència social o institucions culturals, preferentment del municipi o comarca on tenia la darrera residència el causant.

La Junta d'Herències, un òrgan col·legiat on participen la Generalitat i les associacions municipalistes, serà l'encarregada d'establir els criteris per a la distribució d'aquests imports amb les corresponents convocatòries públiques a les entitats interessades. Des de la seva constitució el 2017, la Junta ha adscrit una vuitantena d'habitatges procedents d'herències intestades a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per cobrir les necessitats d'habitatge social arreu del territori: 17 l'any 2018, 32 el 2019 i 3 més el 2021. Aquest any 2022 s'ha acordat l'adscripció de 32 habitatges més.

La majoria dels 36 immobles que surten a subhasta ara són locals o solars, i les finques urbanes que s'hi han inclòs no s'han considerat aptes per l'AHC per destinar-les directament a habitatge social, bé per manca de demanda o pel mal estat de la finca.

Tots els detalls dels immobles, i també del procediment, es poden consultar a la web del Departament i a la web de Contractació Pública de la Generalitat.