Oberta la fase de votació dels Pressupostos Participatius dels FGC

La ciutadania podrà votar les propostes fins al pròxim 16 d'octubre

Redacció
15 de setembre del 2022
El COR de Rubí va ser millorat gràcies als Pressupostos Participatius del 2021
El COR de Rubí va ser millorat gràcies als Pressupostos Participatius del 2021 | Wikimedia Commons
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) obrirà aquest 15 de setembre el procés de votació pública dels projectes dels Pressupostos Participatius de la companyia. Els 30 projectes finalistes es poden consultar a la web de participació ciutadana de la Generalitat, i han sorgit del procés participatiu que es va iniciar a la primavera, que va recollir gairebé 200 propostes de la ciutadania, el doble que a la primera edició (97).

Les actuacions en què s'invertirà seran de dos tipus: d'àmbit intern i de millora del servei que s'ofereix a la ciutadania. Les primeres, 12 en total, podran ser votades pels treballadors de Ferrocarrils, i les segones, 18, són obertes a la votació de tota la ciutadania major de 16 anys.

L'import que es destinarà a les propostes que resultin escollides s'ha incrementat respecte a l'any passat, arribant fins als 662.899 euros, un 0,5% del pressupost anual d'inversió dels FGC.

Juliana Vilert, directora d'Organització i Persones de Ferrocarrils, ha fet una valoració "molt bona" de la resposta de la ciutadania i els treballadors, i creu que el fet que s'hagi doblat el nombre de propostes "evidencia que hi ha un interès per reflexionar sobre les necessitats de la companyia i en treballar conjuntament per trobar-hi solucions". Vilert també ha destacat que totes les propostes de la primera edició ja han estat executades.

El procés de votació estarà obert fins al 16 d'octubre, i tot seguit es farà l'escrutini dels resultats per conèixer els guanyadors. A continuació, se seleccionaran en funció del nombre de vots obtinguts i de l'encaix dins les partides econòmiques de cadascun dels àmbits d'inversió. De tot plegat se n'encarreguen dues comissions, de coordinació i de validació, formades per personal de la companyia i d'un gabinet auditor extern.