1 de 10
el temps

La pluja s'instal·la a Catalunya: Rubí, en perill aquest dijous

Els ruixats intensos seran encara més importants el divendres, amb 16 territoris en alerta, i es mantindran de cara al dissabte

Núvols de tempesta sobre Rubí | Marta Casas
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 15 de setembre de 2022 a les 10:27 |
La pluja que des de fa setmanes és protagonista de manera intermitent a bona part de Catalunya s'instal·la al país. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) fins a deu comarques es troben en perill per ruixats intensos durant aquest dijous a la tarda, mentre que un total de 16 ho fan de cara al divendres i encara se'n mantindran quatre per dissabte al matí.

Així doncs, a partir de les 14 hores d'aquest dijous i durant tota la tarda es poden produir pluges intenses a Osona, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i l'Alt Empordà, mentre que durant la nit i la matinada els ruixats se situaran al Berguedà, el Bages, Osona, el Ripollès, el Moianès, la Garrotxa, la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany.

 
Pel que fa al divendres, durant el matí els ruixats apuntaran al litoral, des del Barcelonès fins al Baix Empordà, a més del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, la Selva i el Gironès. Ara bé, durant la tarda, la nit i fins a la matinada s'hi sumaran les comarques gironines i de la Catalunya Central. El perill serà alt -nivell tres de sis- a la Selva, el Gironès, l'Alt Empordà, el Barcelonès, el Maresme i el Vallès Oriental.

I dissabte, en menor mesura, es mantindran els ruixats. El perill se situarà al Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme. En tots aquests territoris mencionats de cara als pròxims tres dies es poden acumular 20 litres en 30 minuts i els ruixats sovint aniran acompanyats de tempesta i és possible que de calamarsa.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació