1 de 10
mobilitat

​La UAB repensa la mobilitat interna al campus per reduir el soroll i la contaminació

Els trajectes a peu són inferiors a 10 minuts

Estudiants manresans agafant l'autobús a Bellaterra | AGB
per A.H., Sabadell, Catalunya | 18 de setembre de 2022 a les 15:31 |
Aquesta setmana, coincidint amb l'arrencada del curs per a molts universitaris, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha repensat la mobilitat interna dels autobusos que arriben d'altres municipis. Una reordenació que persegueix la reducció de la contaminació al campus i del soroll que generen aquests vehicles.

L'arribada s'ha concentrat en dos punts i s'estalvia que els busos circulin per tot el recinte. Una parada es troba a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que s'arriba per la carretera de Serragalliners -els autobusos de Berga, Manresa, Olesa i Terrassa). I l'altre punt, a l'altra punta, al sud, en l'accés per l’AP-7.


La UAB ha garantit que amb aquesta reformulació en menys de 10 minuts a peu s'arriba als principals llocs del campus. A més, hi ha la connexió amb els busos interns de la universitat, que sí faran la volta per les diferents facultats de Bellaterra.

Una mesura que s'ha pres per millorar l'eficiència i amb finalitat mediambiental. I és que per les instal·lacions universitàries ha crescut el nombre de serveis amb transport. Segons la UAB, en sis anys -des de 2016 a 2022- de 63 a 87 municipis que connecten amb el campus. Actualment, uns 1.700 usuaris arriben per aquesta via i, han apuntat, que podrien utilitzar fins a 3.000.

 

Participació