Èxit de la celebració de Sant Roc a Rubí

L'alcaldessa, Ana María Martínez, afirma que el canvi de data ha servit per "garantir el lluïment de les entitats culturals"

Les entitats de cultura popular i tradicional són les protagonistes de la celebració de Sant Roc a Rubí
Les entitats de cultura popular i tradicional són les protagonistes de la celebració de Sant Roc a Rubí | Localpres
Redacció
19 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:39h
Les entitats de cultura popular i tradicional catalana de Rubí han tornat a sortir al carrer aquest cap de setmana durant la celebració de Sant Roc, enguany traslladada al tercer cap de setmana de setembre i rebatejada com a Tocs de Sant Roc per una decisió de la Taula de Cultura Popular i Tradicional. Una decisió que ha estat tot un encert, ja que totes les activitats han vist incrementat el seu públic, especialment les de dissabte al vespre a la plaça del Doctor Guardiet, com han informat els serveis implicats.

Així, l'alcaldessa, Ana María Martínez, ha celebrat l'èxit de la festa, perquè un dels principals objectius era atraure més participants i "garantir el lluïment de les entitats culturals". "Teníem confiança que els canvis funcionarien i les imatges de tot el cap de setmana així ens ho confirmen", assegura la primera edil. Amb tot, l'alcaldessa espera que aquesta festa es consolidi com la gran festa de la cultura popular i tradicional catalana de Rubí i ajudin a acostar "la gran tasca que fa el teixit associatiu durant tot l'any per preservar les nostres tradicions".

Els Tocs de Sant Roc han comptat amb esdeveniments especials, com la presentació de la nova cuca de foc de la Colla de Diables de la Riera, l'Ibur, que va ser al Celler amb la tradicional Retrobada després de l'estiu i la desena Trobada de Bèsties de Foc, que va comptar amb la participació de totes les colles de diables de la ciutat i les convidades. Després, la plaça Guardiet va acollir un sopar popular a la fresca i un concert a càrrec de La Coixinera

Rubí va acollir la desena Trobada de Bèsties per Sant Roc Foto: Marta Casas


Dissabte, la plaça Guardiet va acollir tallers de les entitats, jocs tradicionals, visites guiades al rellotge del campanar; el Museu Etnogràfic Vallhonrat va fer una jornada de portes obertes, Ràdio Rubí va oferir una programació especial i el Remulla't amb el Bòjum i Les Anades d'Olla van ser les activitats de dissabte durant el dia. Al vespre, després de la missa en honor al Sant, hi va haver l'exhibició de les entitats participants a la plaça, seguides dels versots satírics de les colles de Diables i l'espectacle de les Bruixes d'Arrel. Un nou sopar a la fresca va precedir el concert de Vaparir Tour.

Els Diables van ser els encarregats de despertar la ciutadania amb una tronada el diumenge al matí, recorrent diversos carrers del centre, per donar pas a la 5a Trobada d'Imatgeria Local i de Gegants Històrics i a la ballada dels entremesos i de la imatgeria local, així com els nans de Sant Roc.

I ja de cara a la tarda, l'obra En Peyu, l'home orquestra al Casal Popular, les tabalades, el correfoc infantil i les havaneres a càrrec de Mar Endins van posar punt final a la celebració de Sant Roc a Rubí.

Dissabte i diumenge, també a la plaça de l'Església, es va instal·lar el mercat de productes artesans i de proximitat i la Fira del Vermut
 

Mar Endins va tancar la celebració de Sant Roc amb les clàssiques havaneres Foto: Marta Casas