Arrenca la Tardor Jove, amb una oferta molt variada d'activitats

La programació inclou tres grans esdeveniments, tallers setmanals i activitats especials

La Torre Bassas és l'espai de referència dels joves de Rubí
La Torre Bassas és l'espai de referència dels joves de Rubí | Ajuntament
Redacció
21 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:22h
El Servei de Joventut de Rubí posarà en marxa la setmana vinent la programació Tardor Jove 2022, adreçada a nois i noies d'entre 12 i 29 anys, i que inclou una oferta molt variada de tallers, activitats formatives i esportives i grans esdeveniments.

La Tardor Jove inclou totes les activitats pensades des del col·lectiu de joves vinculats a la Torre Bassas, i també les programades pels tècnics del Servei de Joventut.

Tres grans esdeveniments
En el marc d'aquesta programació s'han inclòs tres grans esdeveniments organitzats conjuntament per l'Ajuntament i les entitats juvenils. El primer serà el torneig Skate Open 9, organitzat pel Club Esportiu Skateboarding de Rubí, el 15 d'octubre a l'skateparc.

El següent cap de setmana, el 22 i 23 d'octubre, Petados Crew tornaran a ser els protagonistes d'una nova edició del Full Colors, la festa de l'art urbà i el grafit que tornarà a ser a la plaça Josep Tarradellas.

Finalment, l'Associació Juvenil Musical La SoniK organitzarà el ja tradicional Kastanyasso Festival, el 29 d'octubre a la Plaça Guardiet. El dia abans, coincidint amb la castanyada, el grup Tuneleros tornarà a recrear un túnel del terror a la Torre Bassas. Les entrades per a les sessions del túnel, d'una durada de 10 minuts, es podran reservar a partir del 17 d'octubre al mateix equipament.

Tallers setmanals i activitats puntuals dels col·lectius
Del 26 de setembre al 16 de desembre, la Tardor Jove proposa tallers setmanals de diverses disciplines: costura, dibuix, teatre, K-Pop, fotografia - amb el projecte Let Me Know, relacionat amb la comunitat LGTBIQ+ -, manualitats i reforç per nivell d'ESO, cuina de sushi i un de tècniques d'estudi.

A més, alguns col·lectius organitzen activitats puntuals. És el cas de Fridays For Future, que el 30 de setembre preparen una sortida per l'entorn natural de Rubí per fer neteja i conscienciar la ciutadania de la necessitat de cuidar el medi ambient; i Rubí Manji, que el 20 de desembre organitzarà una Jornada Otaku a la Torre Bassas.

Salut mental, gestió de conflictes, emocions i sexualitat
El Servei de Joventut ofereix diverses propostes per cuidar el benestar dels joves en diversos àmbits. El 10 d'octubre, Dia de la Salut Mental, l'Espai Jove farà una peça artística col·laborativa (10 al 14 d'octubre), i la psicòloga de l'Assessoria d'Acompanyament farà un taller sobre gestió emocional (14 d'octubre a les 17.30h).

El 3 de novembre (17h), Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, es projectarà la pel·lícula Cobardes, i a continuació es farà una dinàmica participativa (El triangle de la violència) per animar els joves a reflexionar sobre l'assetjament.

Finalment, el 29 de novembre i amb motiu del Dia Internaiconal de la lluita contra la Sida, l'espai ha programat el taller de Mites del VIH i la Sida, a càrrec d'una sexòloga del Sex-oh-lògic.

L'esport també té lloc a l'Espai Jove: durant els mesos d'octubre, novembre i desembre els joves poden practicar vòlei cada mes i futbol cada dues setmanes, i enguany s'estrenarà una sessió teòrica i pràctica de Quidittch, l'esport rei de la saga Harry Potter, amb un partit final en col·laboració amb l'entitat Barcelona Eagles Quidditch Team (19 d'octubre, 17.30h).

Col·laboració amb altres serveis i assessories especialitzades
En col·laboració amb altres serveis municipals, com el de Cooperació, s'ha preparat un taller d'activisme en Drets Humans i LGTBIQ+, dinamitzat per la Comissió Catalana d'Ajuda a les Persones Refugiades (18 de novembre, 18.30h); i diverses activitats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones.

A més, el Servei ofereix durant tot l'any assessories especialitzades de qüestions laborals, formatives, sexuals, de parella i d'acompanyament emocional. També existeix durant tot l'any el Punt Jove LGTBIQ+, per informació, acompanyament i sensibilització sobre identitat de gènere i orientació sexual.

Totes les activitats i formacions són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a través de la web de Rubí Jove.