1 de 10
METEOROLOGIA

Alerta per pluges a Rubí durant aquest divendres

Protecció Civil activa l'alerta del pla Inuncat davant un perill màxim de quatre sobre sis al país

Tempesta mar endins a Barcelona | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 23 de setembre de 2022 a les 19:55 |
Alerta per una tarda de pluges a bona part de Catalunya que es preveu complicada. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l'avís per intensitat dels ruixats a bona part del país, amb un perill màxim de quatre sobre sis, mentre que Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat.

El litoral i prelitoral de les comarques barcelonines serà la zona més afectada pels temporals. Les comarques amb el perill més elevat de xàfecs són el Barcelonès -amb la Mercè en perill-, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès. L'alerta, en nivell més moderat, també s'expandeix a la Catalunya Central, el Pirineu, el Prepirineu i el Camp de Tarragona.

 
En aquestes zones, les precipitacions poden ser molt abundants. En només mitja hora, les acumulacions poden superar els 40 litres per metre quadrat. Pel que fa al dissabte, durant la matinada el perill es mantindrà al litoral i només seguirà a Osona, la Garrotxa i el Ripollès durant el migdia. Malgrat tot, les pluges es mantindran durant bona part del dia i encara estaran presents el diumenge.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació