Així es commemorarà el 60è aniversari de la Rierada de Rubí de 1962

La ciutat es bolca en donar a conèixer els fets i homenatjar les víctimes del tràgic succés

L'acte institucional de record a les víctimes es farà al Grup 25 de setembre
L'acte institucional de record a les víctimes es farà al Grup 25 de setembre | César Font
Redacció
24 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:17h
Rubí homenatjarà, com cada 25 de setembre, les víctimes de la Rierada de l'any 1962, una catàstrofe climàtica que va deixar centenars de morts al Vallès Occidental i a Rubí.

L'acte institucional constarà d'un parlament de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i la lectura conjunta d'un poema per part dels alumnes de l'Escola 25 de setembre i l'Institut Torrent dels Alous. Finalment es farà una ofrena floral. Tot l'acte comptarà amb l'acompanyament de l'Escola Municipal de Música Pere Burés.

Al matí, el partit que disputarà al CF Juventud 25 de septiembre estarà precedit per una ofrena floral dels Supporters i un minut de silenci en record a les víctimes de la Rierada. Durant tot el matí el club acollirà diverses activitats: partits de futbol - a les 8.45h el Prebenjamí, i a les 10.30h el de Promeses -, una exhibició de Kangoo Jumps (10h), la presentació del primer equip (10.15h) i una botifarrada popular (des de les 9.45h i fins les 11h). El partit del primer equip, davant del CF Matadepera, serà a les 12h.

Paral·lelament, Natàlia Giménez de RubíGuiem farà una de les seves sortides guiades titulada 1962: el que l'aigua es va endur.

Dilluns, l'Aula d'Extensió Universitària arrenca el curs amb la conferència Subirachs, un artista polifacètic, a càrrec de Judit Subirachs-Burgaya, doctora en art i filla de l'escultor Josep Maria Subirachs, autor del monument a les víctimes de la Rierada del pont del carrer Cadmo, entre d'altres. La conferència serà a les 18h a l'auditori del Museu Vallhonrat

El Museu, per cert, ja ha tret a la llum el segon volum de la col·lecció de contes infantils de l'escriptora Núria Julià i la il·lustradora Elena Boixader, dedicat a la Rierada de 1962. Com el primer volum, Vine al Museu, els exemplars es faran arribar a la biblioteca Mestre Martí Tauler, als centres de dia i les residències de la gent gran i a les escoles de Rubí, i els nens i nenes podran recollir-lo a la recepció de Finques Vallhonrat, en horari d'oficina, fins a esgotar les existències.