Rubí participa al projecte Llegim el riu

La recerca servirà per incorporar propostes d'acció en les polítiques públiques de gestió i conservació del patrimoni fluvial

La Riera de Rubí
La Riera de Rubí | Marta Casas
Redacció
26 de setembre del 2022
La biblioteca municipal Mestre Martí Tauler participa al projecte Llegim el riu, que impulsen els serveis de Bibloteques i el de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, per afavorir el coneixement de l'entorn del riu Llobregat i els seus principals afluents, l'Anoia i el Cardener, i en el cas de Rubí, la Riera.

Aquest projecte, que té l'objectiu de cercar la col·laboració ciutadana en la protecció dels rius, permetrà fer una recerca participativa sobre la Riera. El projecte va arrencar al juliol amb la formació dels tàndems locals - a Rubí, un tècnic del Servei de Sostenibilitat i Medi i una altra de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler - que s'encarreguen d'organitzar els grups que participaran a les sortides de camp que s'iniciaran a principis de setembre - en el cas de Rubí, serà el dissabte 22 d'octubre - sota la direcció científica del Grup de Recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona (UB).

Un cop realitzat l’estudi, i a partir de la informació recollida, es presentaran els resultats i es faran propostes d’acció per ser incorporades en les polítiques públiques de gestió i conservació del patrimoni fluvial d’aquests entorns. L’Associació Habitats, entitat ambiental que impulsa el Projecte Rius, col·labora també en aquest projecte per tal de coordinar totes les propostes que actualment hi ha al territori.

L’activitat preveu tres session: el dimarts 18 d’octubre (18h), una primera sessió informativa a l’auditori de la Biblioteca; la sortida de camp el dissabte, 22 d'octubre (10h) - cal inscriure's enviant un correu electrònic a [email protected] o bé trucant al 93 699 84 53) - i el dimecres, 9 de novembre (18h) la sessió de retorn, a l'auditori de la biblioteca.