Sentit homenatge a les víctimes de la Rierada l'any del 60è aniversari de la tragèdia

El barri recorda una nit que va canviar completament la ciutat de Rubí

Representants de l'Associació de Veïns del barri que va néixer a partir de la Rierada
Representants de l'Associació de Veïns del barri que va néixer a partir de la Rierada | Marta Casas
26 de setembre del 2022
Rubí ha commemorat, com cada any, la Rierada que va canviar completament la vida ciutat en una sola nit, l'any 1962. Un homenatge especial a les víctimes de Rubí, més de 250, l'any del 60è aniversari de la tragèdia.

L'acte, molt senzill, va consistir en una peça musical (El so del vent) de l'Escola Municipal de Música Pere Burés, la lectura del poema Els que venen de Joan Margarit a càrrec d'alumnes de l'escola i l'institut del barri, 25 de setembre i el Torrent dels Alous, un petit parlament de l'alcaldessa i una ofrena floral que va comptar amb la participació de l'Ajuntament i diverses entitats, com ara l'Associació de Veïns del barri i el club de futbol, el CF Juventud 25 de septiembre i els seus Supporters.
 

Els Supporters del CF Juventud 25 de septiembre fa la seva ofrena Foto: Marta Casas

 

L'ofrena floral institucional a l'altar en memòria de les víctimes de la Rierada Foto: Marta Casas


En acabar les ofrenes de les entitats i la institucional, i amb l'acompanyament musical de l'Escola de Música, la ciutadania que ho va voler va poder posar un clavell a l'altar provisional instal·lat per l'ocasió i, així, sumar-se a l'homenatge.
 

La ciutadania va poder contribuir a l'homenatge posant clavells a l'altar improvisat Foto: Marta Casas


Al matí, el club de futbol del barri va organitzar tot una matinal d'activitats per commemorar la Rierada, i abans d'iniciar-se el partit del primer equip, els aficionats també van fer una ofrena floral en un racó del camp. Abans de començar el partit, a més, els jugadors dels dos clubs van guardar un minut de silenci.
 

Els aficionats del Veinti van fer la seva ofrena al camp, al migdia Foto: Cedida/CF Juventud 25 de septiembre