«No alimentis coloms i cotorres»: crida de l'Ajuntament de Rubí per evitar la seva proliferació descontrolada

El ple del mes de setembre debatrà una moció de Ciutadans sobre la problemàtica de les plagues a Rubí

La sobrepoblació de coloms pot comportar problemes de salut pública
La sobrepoblació de coloms pot comportar problemes de salut pública | Adrià Costa
Redacció
11 d'octubre del 2022
L'Ajuntament de Rubí ha emès aquest dilluns, a través de les xarxes socials, un avís a la població: no donar menjar als coloms i cotorres per evitar la seva proliferació descontrolada. En una publicació al seu Facebook reconeixen que hi ha moltes persones que ho fan "mogudes pel seu amor als animals però desconeixent els seus costums i veritables necessitats".

Aquesta pràctica "no sempre és positiva", alerta l'Ajuntament. I és que alimentar els animals contribueix a la seva proliferació descontrolada i facilita la proliferació de plagues, amb les consegüents conseqüències sanitàries. La sobrepoblació d'aquestes espècies pot comportar problemes, ja que fan de transmissores de diverses malalties, i també l'acumulació d'excrements - que fan malbé el mobiliari urbà i embruten voreres i façanes - o l'obstrucció de forats de ventilació amb els nius.

De fet, el Consistori no només recomana no alimentar aquests animals en espais d'ús públic, sinó que adverteix que aquesta conducta pot ser sancionada en compliment de l'Ordenança de tinença d'animals.

Aquest dijous, el ple municipal debatrà una moció presentada per Ciutadans que demana posar solució a la problemàtica generada per diverses plagues de rates i paneroles en les últimes setmanes a la ciutat.