En marxa la diagnosi del Pla Local de Joventut de Rubí

Aquesta fase culminarà el 12 de novembre amb una jornada participativa a la Torre Bassas

Joves conversant al carrer
Joves conversant al carrer | Lakov Filominov
Redacció
27 de setembre del 2022
Ja està en marxa el procés d'elaboració del Pla Local de Joventut 2022-2025, un document que recollirà les línies de treball de l'Ajuntament de Rubí en matèria de joventut pels pròxims quatre anys - l'últim pla, encara en vigor prorrogat, finalitzava l'any 2021. El pla és un instrument de planificació estratègica de les polítiques locals de joventut.

L'elaboració del nou document es treballa amb la Fundació Ferrer i Guàrdia, i consta de quatre fases: diagnosi, disseny, implementació i avaluació. Ara s'està treballant en la fase de diagnosi, per recollir opinions de joves d'entre 12 i 29 anys a través d'una enquesta de 48 preguntes sobre el coneixement dels equipaments municipals, hàbits de salut, oci, mobilitat... Es preveu realitzar més de 300 enquestes amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat.

Aquesta fase culminarà amb una jornada participativa, el dissabte 12 de novembre a l'Espai Jove Torre Bassas, en què els joves podran avaluar els recursos per al col·lectiu i fer propostes per millorar-los o crear-ne de nous.

Un cop completada la primera fase s'iniciarà el disseny de les accions que han de donar resposta a les necessitats i potencialitats que s'han expressat durant la diagnosi. Abans d'entrar en vigor, el Pla Local de Joventut es portarà a votació al ple municipal.