1 de 10
opinió

En Comú Podem: «Formar part d’un govern - o marxar-ne - no pot respondre a objectius estratègics»

"Si depengués de nosaltres exclusivament no hauríem tingut túnel de llums, i hauríem apostat encara amb més força i recursos pel verd urbà o l’habitatge públic"

Tots els regidors d'En Comú Podem d'aquest mandat | Marta Casas
per Ànnia Garcia / Andrés Medrano / Elena Montesinos, 28 de setembre de 2022 a les 13:27 |
Val la pena seguir al govern municipal fins al final del mandat? Aquesta és una de les preguntes que el grup municipal d’En Comú Podem rebem amb més freqüència. Què farem, aquest final de mandat? Trencarem, com ha vingut sent pràctica habitual dels governs de coalició? I amb quina finalitat? Deixarem d’exercir les nostres responsabilitats i compromsos? Teixir noves aliances, desmarcar-nos d’aquelles decisions que no compartim al 100%? Quan fa tres anys que vam entrar al govern de la ciutat, intentem respondre aquestes preguntes.
 

La primera reflexió és que la responsabilitat de formar part d’un govern -o marxar-ne- no pot respondre a objectius estratègics. És a dir, nosaltres formem part del govern perquè és des d’aquí que podem treballar pels canvis que la ciutat necessita. No estem al govern per millorar els resultats electorals i, per tant, aquest objectiu tampoc serà un motiu per deixar-ho. És cert que ens amenaça constantment l’efecte “desgast” que l’exercici del govern comporta. Però també és cert que la ciutadania és prou madura per entendre que la puresa -la que encorseta- no és compatible amb el treball i l’avenç dels projectes.
 

El nostre projecte té diferències substancials amb el de l’altra força de govern, però treballem amb un Pla de Mandat fruit de l’acord. Esclar que faríem algunes coses de forma diferent, i que no estem al 100% d’acord amb totes les decisions i projectes del govern. Forma part de la nostra tasca explicar-ho. I és cert, si depengués de nosaltres exclusivament no hauríem tingut túnel de llums, i hauríem apostat encara amb més força i recursos pel verd urbà o l’habitatge públic, alhora que hauríem establert formes diferents de relació amb la ciutadania, prioritats diferents en les inversions.
 
Però formant part del govern en temps de reptes i dificultats hem demostrat que no estem aquí per parlar i prometre sino per arromangar-nos i treballar per donar servei i millorar la ciutat. Aquest és un mandat de creixement per a un espai polític que ha demostrat que té projecte i capacitat: per construir, per canviar les formes, i per ser responsables amb la ciutadania i els companys.
 
En tot cas, la decisió sobre la permanència o no al govern no pertany al grup municipal. Vam entrar al govern per mandat de les nostres assemblees i són elles, la gent d’En Comú Podem i la ciutadania en general, qui en última instància ha de prendre aquesta decisió. El regidor i regidores d’ECP seguirem treballant des d’allà on ens situïn, sempre amb el mateix objectiu: que Rubí arribi a ser la ciutat que imaginem.

 

Participació