Aquest dissabte, concert de l'Obrador Coral a l'Església de Sant Pere

Del concert en destaca "El Miserere", de Gregorio Al·legri

Imatge d'un concert de l'Obrador Coral a l'Església de Sant Pere
Imatge d'un concert de l'Obrador Coral a l'Església de Sant Pere | Obrador Coral de Rubí
Redacció
02 d'abril del 2019
Aquest dissabte, l'Obrador Coral oferirà el seu tradicional Concert de Primavera a l'església de Sant Pere. El concert serà a les 20.30h, just després de la missa.

En aquesta ocasió, les obres que interpretaran seran de Gregorio Al·legri, Pau Casals, John Rutter, Enric Ribó, Francesc Vila i Lluís Millet.

Del concert en destaca El Miserere, del cantnt i compositor italià del segle XVII Gregorio Al·legri; amb un text del salm 51 en què el Rei David demana perdó a Déu pel pecat que va cometre amb Betsabé. Musicalment, es tracta d'una sèrie de seqüències per a cor de nou veus, a l'estil de la polifonia renaixentista, intercalades amb paràgrafs georgians.

S'explica que el Vaticà havia prohibit copiar la partitura sota pena d'excomunió, amb l'objectiu que només es pogués interpretar a la Capella Sixtina amb grans solemnitats. El 1770, un jove de 14 anys que era de viatge a Roma amb el seu pare la va escoltar i, quan va sortir, la va escriure sencera de memòria. Aquest jove es deia Wolfgan Amadeus Mozart.

Els intèrprets d'aquest dissabte seran Marga Mingote com a primera soprano, Núria Lladó com a segona soprano, Marga Esteve de contralt, Enric Carreras de baríton i Eloi Jover al piano; i tot sota la direcció de Jordi Boltes.