Dades obertes i formació: la segona edició de la Jornada de Govern obert a Rubí, aquest dimecres

La jornada estarà enfocada a l'ús de les dades i la seva utilitat als centres educatius

La jornada estarà dedicada a l'aprofitament de les dades per als centres educatius
La jornada estarà dedicada a l'aprofitament de les dades per als centres educatius | Cristian Ros-Codelearn
Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:25h
La biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà, aquest dimecres, la segona edició de la Jornada de Govern Obert de Rubí (17h - 18.30h), amb l'objectiu d'apropar les eines de govern obert a la ciutadania, en aquest cas, enfocat a les dades obertes i la formació.

Les diferents intervencions tractaran les dades obertes de l'Ajuntament de Rubí i altres administracions i quina utilitat poden tenir de cara als centres educatius, Els encarregats d'aquesta sessió serà personal tècnic del Servei d'Informàtica i de la Unitat de Govern Obert de l'Ajuntament, la Cap de Dades Obertes de la Secretaria de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Xesca Serra, i la periodista i experta en visualització de dades i cofundadora d'Storydata, Eli Vivas.

A més, els alumnes de primer i segon de Batxillerat faran una gimcana de dades en què hauran de resoldre un plantejament fent ús del portal de dades obertes de l'Ajuntament, i Eli Vivas els ensenyarà de manera pràctica com fer mapes, gràfiques o qualsevol altra visualització partint de les dades obtingudes. L'activitat s’enregistrarà i passarà a formar part dels materials didàctics dels instituts rubinencs.

Per assistir a la jornada, cal fer inscripció prèvia a través del correu [email protected]. També es podrà seguir la trobada pel canal de Youtube de l’Ajuntament, a partir de les 17 h.