Bon resultat dels Bombers de Rubí al World Rescue Challenge

L'equip ha quedat desè en la classificació general i cinquè a la categoria de maniobra complexa

Els Bombers de Rubí al World Rescue Challenge
Els Bombers de Rubí al World Rescue Challenge | Bombers
Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat el 09 d'octubre a les 9:59h
L'equip del Parc de Bombers de Rubí ha quedat cinquè en la classificació de la maniobra complexa i desè al concurs mundial d'excarceració celebrat a Luxemburg a principis del mes de setembre, al qual es van classificar de manera directa després de quedar segons al XVI Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico celebrat a Lanzarote al juny.

Al World Rescue Challenge, cada equip va realitzar tres maniobres per alliberar la persona o persones atrapades dins dels vehicles: la ràpida (10 minuts), l'estàndard (20 minuts) i la complexa (30 minuts). En la categoria de maniobra complexa, els equips havien d'alliberar una víctima crítica i una d'atrapada física.

Aquestes competicions són molt útils com a activitat formativa per als cossos de Bombers, ja que tot el que aprenen ho acaben traslladant al carrer a l'hora d'efectuar els diversos serveis.
 

La maniobra dels Bombers de Rubí al WRC Foto: Bombers


Aquest dilluns, l'equip de Bombers de Rubí ha rebut la visita de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Seguretat, Marta Oliva, per felicitar-los pels seus resultats en aquests certàmens i també per la seva tasca davant dels incendis forestals en un estiu que ha estat "difícil" a Catalunya. "Per sort, Rubí no ha hagut de lamentar cap incendi forestal. La tasca dels Bombers ha estat bàsica", ha dit l'alcaldessa, que ha recordat que la tasca dels Bombers "cada estiu serà més important" davant la situació d'emergència climàtica. Aquest any ha plogut poc i ha fet molta calor, cosa que ha contribuït a incrementar el risc d'incendi.

A més, Martínez ha agraït l'esforç i el compromís del cos de Bombers per "la multitud de serveis que efectueu pels veïns i veïnes de Rubí al cap de l'any", uns serveis que "no són tan cridaners, però són de vital importància per la seguretat d'una ciutat". L'alcaldessa també ha destacat la bona coordinació dels Bombers amb la Policia Local i Protecció Civil de Rubí.
 

L'alcaldessa i la regidora de Seguretat amb els Bombers de Rubí Foto: Localpres