«Juga net, fem equip pel reciclatge», nova campanya als equipaments esportius de Rubí

14 equipaments esportius s'han sumat a la campanya

El pavelló de la Llana és un dels equipaments on es durà a terme la campanya
El pavelló de la Llana és un dels equipaments on es durà a terme la campanya | Ajuntament de Rubí
Redacció
04 d'octubre del 2022
Els equipaments esportius de Rubí han engegat una campanya per adaptar les instal·lacions a la normativa reguladora sobre selecció i prevenció de residus i, alhora, conscienciar sobre la relació entre l'educació ambiental i l'educació per a la salut. En total, 14 equipaments esportius municipals s'han sumat a aquesta campanya impulsada per l'Ajuntament: Juga net, fem equip pel reciclatge.

L'aprovació de normatives respecte a la generació i selecció de residus ha obligat a reestructurar alguns hàbits de la vida quotidiana de la ciutadania que afecten el consum de certs productes, com ara begudes o aliments envasats. 

El Servei Educatiu de Residus i el Servei d'Esport ja fa mesos que treballen amb les entitats esportives per desenvolupar accions per ambientalitzar els espais municipals dins l'àmbit de l'esport: a Rubí hi ha prop de 5.000 esportistes que fan la seva activitat regular en equipaments de la ciutat, i en moltes d'elles encara no hi havia papereres per poder seleccionar els residus. 

Es tracta d'equipaments que gaudeixen "d'una gran afluència de persones, tant en la seva activitat regular com quan s'organitzen esdeveniments massius", i és habitual que les persones consumeixin begudes o aliments envasats, explica el regidor d'Esports, Juan López. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha dit que la finalitat de la campanya és conscienciar sobre el volum de residus que generem, sobre la importància de la selecció i la prevenció de residus com a bons hàbits saludables i sobre el bon ús d'aquests equipaments, i també ha assenyalat que "a l'hora d'impartir una formació esportiva és coherent que també es promocionin bones pràctiques respecte el medi ambient".

Les accions de la campanya
Juga net, que es desplegarà a 14 equipaments esportius que apleguen 15 entitats esportives de diverses disciplines, contempla en primer lloc la dotació de contenidors, papereres i lones indicatives per a la selecció de residus. Aquests elements es començaran a col·locar aquest dimecres.

La segona fase consistirà en fer reunions formatives amb els equips que entrenen a les instal·lacions, perquè informin als esportistes sobre la selecció de residus al recinte. En aquestes formacions es repartirà un díptic informatiu i una cantimplora reutilitzable per a cada esportista, per evitar els envasos d'un sol ús i promoure la utilització de les fonts d'aigua filtrada.

Als equipaments que disposen de servei de bar, s'ha treballat amb les entitats perquè el circuit dels residus es quedi dins de l'espai del bar, principalment les llaunes i els envasos. També es reforçarà el missatge amb bateries de contenidors de selectiva i cartells indicatius, i també s'ha recomanat fer ús de gots reutilitzables i vaixella compostable per reduir les llaunes i els plàstics d'un sol ús en esdeveniments massius.