1 de 10
el temps

Perill per ruixats intensos a Rubí aquest divendres

Les pluges començaran al sud del país però aniran fent-se extensives a mesura que avanci el dia

Núvols a Barcelona, en una imatge d'arxiu | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 13:50 |
Perill per ruixats intensos a bona part del país durant aquest divendres. Segona l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins a 21 comarques es troben en perill per intensitat de la pluja durant aquest divendres. En aquests territoris poden caure 20 litres en 30 minuts i els xàfecs aniran acompanyats localment de tempesta.

El perill començarà ja durant la matinada al sud del país i anirà pujant per tot el litoral i prelitoral català a mesura que avanci el dia. El nivell de risc serà moderat a tots els territoris en alerta excepte al Montsià i al Baix Ebre, que serà alt. Durant el migdia, encara que sense avís per perill, també s'esperen algunes pluges al Pirineu i Prepirineu.

 
En paral·lel, el Meteocat també ha activat un avís per perill d'acumulació de pluja al Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat i el Baix Camp. En aquestes comarques poden acumular-se 100 litres en 24 hores. De fet, ja durant dijous el Montsià i el Baix Ebre estan en alerta per ruixats intensos.

Tot plegat deixarà un cap de setmana en què les pluges s'estendran i poden caure a tot el país durant dissabte i diumenge. Els ruixats, però, es traslladaran a les comarques gironines amb l'alerta per intensitat de la pluja activada a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, el Vallès Oriental i el Maresme.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació