Militants de Junts Rubí, partidaris de mantenir-se al Govern

Les cares més conegudes del partit, que actualment no té repesentació al ple municipal, expliquen a RubiTV.cat la seva posició a la consulta interna

Membres de Junts per Rubí encartellen
Membres de Junts per Rubí encartellen | Instagram/@juntsperrubi
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:26h
La militància de Junts està cridada, des d'aquest dijous i fins demà, a votar sobre la continuïtat del partit al Govern de coalició amb Esquerra Republicana. Una decisió gens fàcil i que, com han expressat alguns dels dirigents, podria arribar a comportar una escissió al partit, que no fa gens de por.

Pel que fa a Rubí, RubiTV.cat ha contactat amb alguns dels militants de la formació local - ara com ara, Junts no té representació al ple i encara no s'ha fet oficial la seva candidatura a les eleccions municipals de 2023 -, que expliquen que la consulta arriba després d'haver intentat arribar a un acord amb ERC per seguir dins del Govern però sense haver rebut una "contraproposta" per part dels republicans. "Hem baixat alguns esglaons", apunten veus del partit.

Per a Junts a Rubí, els tres punts d'acord són "clars i senzills": un espai de direcció estratègica de l'independentisme que en cap cas es tractaria d'un "tutelatge" per part del Consell per la República i que s'hauria de reunir abans del 15 de novembre; una representació dels grups parlamentaris a la Taula de Diàleg, que no necessàriament havien de ser membres del Govern, com per exemple el secretari general de la formació, Jordi Turull, i un mecanisme de coordinació del Govern i les conselleries amb les actuacions dels grups parlamentaris del Congrés i el Senat.

"La resposta a aquestes tres propostes va ser no", expliquen fonts del partit local. El motiu de la negativa és que es feia referència a "termes previstos en l'acord d'investidura". Un acord que es podria veure trencat tot i la voluntat de "refer confiances".

Junts veu que la sortida de Govern és una qüestió "desitjada" per la cúpula d'ERC, que alerta que els republicans puguin conformar-ne un de nou amb En Comú Podem i el suport extern del PSC. "Les opcions de fer redreçar el rumb en termes nacionals que ens permetin tornar a treballar per fer possible la independència passen perquè Junt es mantingui al Govern", i així evitar que l'independentisme quedi "abocat a la minorització parlamentària" - amb Junts i la CUP com a únics representants.

"Hem fet una feina discreta, rigorosa i compromesa"
Militants de Junts a Rubí defensen la tasca dels consellers i conselleres de Govern en aquest any i mig, que "han treballat de manera decidida per avançar en tots els fronts possibles" en els seus àmbits de competència. Unes actuacions que, lamenten, no tenen tanta repercussió als mitjans com voldrien.

En definitiva, la majoria de les persones consultades per RubiTV.cat defensa mantenir-se al Govern perquè és només des d'allà on es té "la capacitat de liderar accions útils per a la ciutadania i el país".