1 de 10
EL TEMPS

Rubí, amenaçada per pluges intenses aquest dissabte

El Meteocat alerta del "perill per intensitat" dels xàfecs just el dia en què es preveu que una DANA arribi al Mediterrani

Núvols de tempesta a Rubí. | Marta Casas
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 8 d'octubre de 2022 a les 14:01 |
No han estat pocs els avisos que hem rebut els darrers dies sobre la inestabilitat que arribava aquest cap de setmana. Divendres, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va emetre un avís per ruixats intensos en 12 comarques i l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) va escalar l'alerta a les zones pròximes al Mediterrani per l'arribada d'una DANA. En aquest mateix escenari, la previsió de pluges s'allarga fins diumenge. Però, abans, per aquest dissabte el Meteocat ha emès un nou avís.Concretament, el Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que hi ha "perill per intensitat de pluja" en 11 comarques. Són les següents: Baix Llobregat, Alt Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Segarra, Solsonès, Berguedà, Bages, el sud-oest d'Osona i el Vallès Occidental. I tot i que el grau de perill és d'1 en una escala de 6, el Meteocat ha informat que en aquests territoris poden caure 20 mm en 30 minuts. 
 
El servei també ha alertat que els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta, tot i que només localment, i no ha descartat que hi hagi calamarsa, així com ratxes fortes de vent. L'avís ha començat a les 12:00 del migdia i es preveu que acabi cap a les 18:00 de la tarda.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

 

Participació