1 de 10
nou govern

Qui són els nous consellers del Vallès?

La renovació de l'executiu deixa quatre representants del Vallès Occidental i Oriental

Els tres nous consellers vallesans | ND Sabadell
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 9 d'octubre de 2022 a les 20:55 |
Aquest article es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La renovació del Govern, després que Junts apliqués el resultat de la consulta a la militància de sortir de l'executiu català, ha portat el nomenament de tres persones del Vallès Occidental -Juli Fernàndez i Gemma Ubasart- i una altra lligada al Vallès Oriental -Manel Balsells-. Són tres dels set canvis duts a terme pel president Pere Aragonès. 

Amb l'entrada de Fernàndez a Territori; Ubasart a Justícia, Drets i Memòria, que agafarà el testimoni d'una veïna seva, Lourdes Ciuró, i Balsells a Salut, les dues comarques vallesanes tenen quatre representants al Palau de la Generalitat. I és que aquests cal sumar-hi, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, veïna de Sant Cugat. Aquests són els tres nous consellers: 


- Juli Fernàndez i Olivares (Sabadell, 1977): Llicenciat en Farmàcia. Va ser director general de Joventut de la Generalitat, sent director de Turisme Juvenil de Catalunya (2007-2009) i de l'Agència Catalana de la Joventut (2009 - 2011). Va ostentar l'alcaldia de Sabadell entre 2015-2017, després va passa a ser tinent d'alcaldessa. Entre 2018 i 2021 va desenvolupar el càrrec de delegat del Govern a Barcelona

- Gemma Ubasart i González (Castellar del Vallès, 1978): Doctora, Diploma d'Estudis Avançats en Dret i Màster Europeu en Sistema Penal i Problemes Socials i Llicenciada en Ciència Política. Internacional Diploma in Critical Criminology. Postgrau CIS en Investigació Social Aplicada i Anàlisi de Dades. Va liderar l'espai de Podem a Catalunya als seus inicis, i en va acabar dimitint el 2015.


Manel Balcells i Díaz (Ripoll, 1958): Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia. És director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut de leitat i president de la Fundació de Gestió de Sant Pau i membre del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l’Hospital del Mar. Va ser. entre d'altres, director mèdic de l’Hospital General de Granollers. Veí de Llerona és militant d'ERC i va ser conseller d'Universitats i Recerca durant unes setmanes, entre l'abril i el maig de 2006. Està considerat un dels impulsors de la medicina de l'esport.

 

Participació