Refugees Welcome explicarà el seu projecte de convivències amb refugiats

L'entitat treballa amb la proposta de Cultura de Benvinguda des de l'abril a la ciutat

Una activitat pel Dia Mundial de les Persones Refugiades a Rubí
Una activitat pel Dia Mundial de les Persones Refugiades a Rubí | Localpres
Redacció
13 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:24h

La plataforma ciutadana Refugees Welcome continua treballant en base al seu projecte de Cultura de Benvinguda, que va posar en marxa el mes d'abril a la ciutat, i ara el compartirà en dues sessions informatives a l'Ateneu. Les dues xerrades seran aquest dimecres 19 d'octubre i dijous 20 d'octubre, a les 18h i a les 11h respectivament, a l'Ateneu, i també es podran seguiren línia. La inscripció prèvia es pot fer a través d'aquest formulari.

Refugees Welcome treballa a Rubí des de l’abril per connectar els rubinencs que volen conviure amb persones refugiades que arriben al territori, fent el contacte i entrevistes per detectar les afinitats entre persones que puguin conviure en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu. Cada convivència té a més el suport d’una persona voluntària (vincle local) que s’encarrega de facilitar la relació entre les dues parts, d’acompanyar i fer el seguiment. Per oferir un habitatge només cal disposar d'una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social.

La mateixa entitat promou la cultura de la benvinguda a Catalunya, Madrid, Illes Balears, Galícia, València i Múrcia amb una metodologia que acompanya, cuida i promou la convivència. Té presència a 14 països i ha aconseguit més de 2.500 convivències, 75 d'aquestes a Catalunya.