El Saló Urban Rubí recull 300 propostes per a l'Agenda Urbana 2030

L'esdeveniment va comptar amb la participació de més de 400 persones

La maqueta del Rubí del futur
La maqueta del Rubí del futur | Marta Casas
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:46h
La plaça de la Nova Estació i la plaça del Doctor Pearson han estat els escenaris del Saló Urban Rubí, que s'ha celebrat aquest dissabte i que ha comptat amb la participació de més de 400 persones. A través de diverses activitats lúdiques i reflexives, s'han recollit 300 propostes que s'incorporaran al document base del que ha de ser l'Agenda Urbana 2030 de Rubí, un cop validades tècnicament.

Aquest document s'està treballant en una comissió encapçalada tècnicament per la Gerència municipal i políticament pel primer tinent d'alcalde, Moisés Rodríguez, però que implica tots els serveis i tots els grups polítics amb representació al ple. Un full de ruta que, com ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez, volen tenir aprovat a finals d'any per començar el 2023 amb una Agenda Urbana "com a paraigües de les polítiques públiques".

L'alcaldessa ha valorat molt positivament l'alta participació de la ciutadania, ja que era "una aposta arriscada i el resultat ha estat un èxit", ha assegurat.

L'esdeveniment s'ha estructurat en quatre àmbits: Mobilitat, Canvi climàtic i sostenibilitat, Cohesió social i Governança, que incloïen diverses propostes lúdiques per promoure la reflexió.

En l'apartat de Mobilitat, s'han pogut provar vehicles elèctrics, unipersonals i motoritzats, per experimentar amb le snoves formes de mobilitat.
 

Nens provant vehicles de mobilitat personal sostenibles Foto: Marta Casas


Rubí Brilla i La Trocalleria han estat presents al Saló en l'àmbit de la Sostenibilitat i el Canvi Climàtic, i també en aquest marc s'han instal·lat una desena de forns solars que han servit per cuinar la fideuà amb què es premiava els participants que completaven un passaport amb totes les activitats.
 

Forns solars per cuinar una fideuà Foto: Marta Casas


La Font del Ferro ha acollit un taller de jardineria per treballar l'àmbit de la cohesió social, i l'espai dedicat a la governança ha instal·lat una urna dels desitjos que ha recollit 300 targetes amb idees, que també s'han pogut expressar en forma de dibuixos i construint una maqueta del Rubí del futur.
 

Diverses persones «pinten» Rubí Foto: Marta Casas


Durant tota la jornada, la presentadora de Ràdio RubíBelén Tierno va ser l'encarregada de conduir diverses taules rodones sobre Joventut, Dones, Urbanisme i Cohesió Social, i fer diverses entrevistes sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible que han de ser la base de l'Agenda Urbana 2030.
 

Una de les taules rodones del Saló Urban Foto: Marta Casas