Torna la Fira de Sant Galderic a Rubí

Pagesos, artistes i artesans es tornaran a trobar aquest dissabte a la plaça Doctor Guardiet i els carrers adjacents

L'exposició Mes que jocs es podrà veure durant tot el mes d'octubre
L'exposició Mes que jocs es podrà veure durant tot el mes d'octubre | Marta Casas
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:42h
L'Associació Sant Galderic de Rubí ha recuperat la Fira de Sant Galderic, que uneix els pagesos, artistes i artesans de la ciutat i que, per tant, inclou diverses fires i mercats d'aquests àmbits. En concret, aquest any se celebra la 27a edició de la Fira, i inclourà la 2a Mostra d'art al carrer, la 6a trobada d'il·lustradors, la 26a trobada de puntaires, la 18a fira Retro Classic, de cotxes antics, i el 8è recapte d'aliments. L'esdeveniment també comptarà amb la col·laboració d'entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.

Com ja és habitual, l'activitat principal es concentrarà a la plaça del Doctor Guardiet i els carrers dels voltants, on s'instal·laran les 51 parades de tots els participants de la Fira, a partir de les 10h del matí del dissabte, 22 d'octubre. La principal, el Mercat d'Art, Artesania i Agroalimentari, serà de 10h a 21h al carrer de Maximí Fornés.

Així, al llarg del dia hi haurà jocs amb diversos materials per a l'estimulació cognitiva a càrrec d'AVAN, un taller de decoració de peces petites a càrrec dels alumnes de ceràmica de l'escola edRa, una audició d'havaneres i un popurri de cançons a càrrec de la Unió Coral Rubinenca, un vermut musical amb Liber Band; i a partir de la tarda les actuacions de l'Esbart Dansaire, un pilar dels Castellers de Rubí, una ballada de sardanes de l'Escola de Sardanes Flor de Neu, una ballada dels gegantons de la Colla de Geganters, una audició de sardanes organitzada pel Foment de la Sardana amb la Cobla Mediterrània i, per rematar la jornada, una botifarrada amb un concert, a partir de les 21h. Els tiquets de la botifarrada (6 euros) es podran comprar durant tot el dia a la parada de l'organització de la Fira de Sant Galderic. A més, també durant tot el dia hi haurà un photocall amb l'Associació d'Animació de Les Anades d'Olla, els Gegants de Rubí i el Guapo, el cavall de l'Associació Sant Antoni Abat.
 
Pel que fa a la resta dels espais, la plaça Salvador Allende exposarà els cotxes antics en la Fira Retro Clàssic organitzada pels Amics dels automòbils antics, l'Associació de Puntaires s'instal·larà enguany al carrer de Can Xercavins (de 16h a 19.30h) i el col·lectiu d'il·lustradors i il·lustradores serà al carrer Sant Ignasi. La mostra d'art serà al carrer de Sant Francesc. L'Aula Rural Can Jordi instal·larà el seu Espai Granja al solar de l'antic Centre Democràtic Republicà, on també hi haurà l'exposició Fauna "petita", organitzada per Ferroular.

La presentació de les activitats de la Fira s'ha fet aquest dimarts al vestíbul de la biblioteca Mestre Martí Tauler, on es podrà visitar durant tot el mes d'octubre l'exposició Més que jocs, on il·lustradors, artesans i pagesos mostren han preparat una mostra inspirada en videojocs, es farà una jornada de portes obertes amb una visita guiada al Museu Etnogràfic Vallhonrat (11.30h), que inclourà un taller de pintura al jardí del Museu per a tots els infants que ho vulguin; la visita guiada al Festival Internacional de Fotografia La Nuu (11.30h) i, tot i que encara està pendent de confirmació, una ruta pels grafitti de Rubí a càrrec de l'Espai Jove.

El recapte d'aliments, organitzat per les entitats per la inclusió social de Rubí - ASAVCàritas, la Creu Roja i Frater Nadal - s'instal·larà a l'avinguda Barcelona, davant del Condis Mariona. Es demana a la ciutadania portar-hi oli d'oliva, farina, llaunes de tonyina i de tomàquet fregit, sucre, llet i productes d'higiene personal i per a la llar.