Un miler d'alumnes de Rubí participen en una campanya de foment del reciclatge

A través de l'escape room "Malson entre la brossa", reflexionen sobre la problemàtica ambiental de la generació de residus

Un fotograma de l'escape room virtual «Malson entre la brossa»
Un fotograma de l'escape room virtual «Malson entre la brossa» | Servei Educatiu de Residus
Redacció
20 d'octubre del 2022
L'Ajuntament de Rubí ha engegat una campanya per fomentar el reciclatge entre els joves de la ciutat, una iniciativa subvencionada per Ecoembes i Ecovidrio que utilitza com a fil conductor l'escape room Malson entre la brossa, creat pel Servei Educatiu de Residus. Ja hi ha vuit instituts, amb un miler d'alumnes, que han confirmat la seva participació en l'activitat, que ha arrencat aquesta setmana i s'allargarà fins a l'última de novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Durant una hora i mitja, els alumnes fan l'escape room virtual Malson entre la brossa i una gamificació final que permet analitzar i aprofundir en els continguts treballats durant el joc. Els protagonistes del joc són el Pau, l'Ona i l'Aran, i els jugadors els acompanyen pels carrers de la ciutat resolent diferents enigmes que exemplifiquen i sensibilitzen sobre la problemàtica ambiental que suposa la generació incessant de residus.

Així, l'objectiu és donar a conèixer com se seleccionen correctament els residus, què passa un cop són llençats als contenidors, la Deixalleria... i els beneficis ambientals de seleccionar-los correctament. El joc té diferents nivells de dificultat segons l'edat de l'alumnat: inicial (de 10 a 13 anys), avançat (de 14 a 17 anys) i expert (+ de 18 anys). El joc està disponible en línia per a qualsevol persona que vulgui jugar-hi.