Multa de 3.000 euros a l'empresa que genera les pudors a Can Fatjó

Els veïns que han emès queixes contra les pudors durant cinc anys s'han concentrat davant l'empresa aquest dimecres

L'empresa Rensika, ubicada a Can Fatjó
L'empresa Rensika, ubicada a Can Fatjó | Rensika
Redacció
21 d'octubre del 2022
Actualitzat el 23 d'octubre a les 11:19h
L'Ajuntament de Rubí ha sancionat l'empresa Rensika SLU amb una multa de 3.000 euros per contaminació odorífera. Una multa que arriba més de quatre anys després que els veïns de Can Fatjó, barri on està ubicada la companyia, comencessin a elevar queixes sobre les pudors que havien de suportar cada dia, com van explicar a RubiTV.cat.

Pel que fa al Consistori, el novembre de 2021 va instar l'empresa a establir mesures correctores per fer compatible la seva activitat amb els habitatges propers", però Rensika ha demanat una ampliació del termini per implementar les millores al·legant que s'han detectat emissions d'olors que no s'havien notat abans, cosa que ha comportat haver de revisar aquestes mesures.

Els tècnics municipals han informat favorablement de les noves mesures correctores com de l'ampliació del termini i han considerat la bona voluntat de l'empresa per buscar una solució, però l'Ajuntament ha tirat endavant la sanció perquè l'incompliment "continuat" del PGOU i la vigent Ordenança reguladora de la intervenció municipal és una falta greu

Precisament els veïns que fa anys que es queixen per les pudors han iniciat aquesta setmana concentracions davant l'empresa, "un primer pas que continuarà", adverteixen. Les concentracions seran cada dimecres davant de l'empresa a les 18h. La primera concentració va ser dimecres passat, però la pròxima no serà fins al dia 2 de novembre perquè els Mossos no han autoritzat la d'aquest dimecres, 28 d'octubre.
 

Veïns de Can Fatjó s'han concentrat davant l'empresa per protestar per les pudors Foto: Twitter/@VEUR95819311