Detenen una dona de Rubí per estafar més de 74.000 euros amb DNIs robats

Ja havia estat detinguda per fets similars al mes de setembre

Els Mossos d'Esquadra han intervingut els diners robats
Els Mossos d'Esquadra han intervingut els diners robats | Mossos d'Esquadra
Redacció
23 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:41h
Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 45 anys a Rubí per 8 delictes continuats d'estafa i usurpació d'identitat i ús de document autèntic sense estar legitimat. La investigació es va iniciar després de detectar casos des de l'agost a diverses entitats bancàries: la detinguda utilitzava DNIs que havia robat per fer-se passar per la víctima i fer reintegraments de diners o transferències bancàries. Entre finals d'agost i el 17 d'octubre, havia fet operacions per valor de més de 74.000 euros en total.

Abans de fer els moviments bancaris, la dona anava a una oficina diferent a la que pretenia cometre el delicte, i comprovava si la titular del document que havia sostret hi tenia comptes i quin saldo tenia. No actuava sempre en els mateixos bancs, per tal de dificultar la identificació, i en algun cas va arribar a fer-ho des de fora de Catalunya: el 7 de setembre, va anar a un banc d'Albacete i es va fer una transferència de gairebé 49.000 euros. El 16 de setembre en va fer una altra de gairebé 15.000 des d'una entitat a Sant Fruitós del Bages.

La dona ja havia estat detinguda per fets similars a Madrid, l'1 de setembre, i a Manresa, el 22 de setembre. En aquest cas, va intentar fer una transferència de 29.000 euros amb un DNI robat a nom d'una altra dona, però l'oficina bancaria es va adonar de la suplantació d'identitat i va avisar el 112.

La detinguda ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.