Manuel Murillo, condemnat a 8 anys i 9 mesos de presó

L'Audiència Nacional ha augmentat en 15 mesos la pena per al fill de l'últim alcalde franquista de Rubí

Redacció
27 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:37h
Manuel Murillo, l'acusat de planificar matar al president Pedro Sánchez
Manuel Murillo, l'acusat de planificar matar al president Pedro Sánchez | EP
Manuel Murillo, acusat de planificar l'assassinat del president Pedro Sánchez el mes de novembre de 2018, ha estat condemnat a 8 anys i 9 mesos de presó per l'Audiència Nacional.

La Sala d'Apel·lacions ha incrementat en 15 mesos la condemna inicial, de set anys i mig, al franctirador que l'any 2018 va expressar en un grup de Whatsapp la seva intenció de matar el president del govern espanyol. Murillo va declarar que "no tenia intenció real" d'acabar amb la vida del president espanyol i que ell era "un sentimental, no un assassí".

Murillo va manifestar en el grup de Whatsapp Terrassa por España la seva voluntat i disposició de matar el president del govern espanyol arran de l'exhumació del cadàver de Francisco Franco. Una usuària del mateix grup va donar la veu d'alarma i, en el curs de la investigació, es van localitzar al seu domicili 16 armes de foc curtes i llargues, incloent-hi un fusell, un subfusell i quatre rifles d'altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d'elles modificada i il·legal. L'home era practicant de tir al Club de Tir olímpic de Terrassa.

En la seva declaració va intentar treure ferro a la qüestió tot al·legant que els missatges amenaçadors pels quals està sent jutjat van ser "de broma" i per a "veure qui la deia més grossa". Els jutges, però, no van acceptar que Murillo tingués cap mena d'alteració psíquica i rebutgen també que se li pugui aplicar cap eximent d'intoxicació etílica ni pel consum d'alcohol ni tampoc per medicaments.