«Les traces del silenci», l'obra sobre els nens desapareguts de la Rierada, arriba a Rubí

Basada en una investigació d'Esther Lázaro, aquesta representació de teatre documental "no deixa indiferent a ningú"

Una escena de «Les traces del silenci»
Una escena de «Les traces del silenci» | Teatre Eòlia
Redacció
02 de novembre del 2022
Aquest diumenge, 6 de novembre (18.30h), el teatre municipal La Sala acollirà una representació emmarcada en la commemoració del 60è aniversari de la Rierada de 1962. Es tracta de Les traces del silenci, una obra d'Esther Lázaro que sorgeix d'una investigació real sobre els nens desapareguts en aquell tràgic episodi.

L'obra es va estrenar el passat 2021 a Barcelona i ha fet temporada al Teatre Eòlia, i després ha recorregut diverses poblacions del Vallès Occidental com Terrassa, Sant Quirze, Ripollet i Matadepera, totes elles afectades per la Rierada. La representació ha tingut molt bona acollida, ja que "no deixa ningú indiferent".

La investigació de Lázaro rastreja unes singulars peticions d'adopció en el context de la catàstrofe que va marcar el Vallès, i que la també dramaturga ha transformat en una història que "interpel·la al públic i l'enfronta amb les dues cares d'un mateix conflicte". Es tracta d'una hibridació entre el teatre documental i teatre de la memòria, que sobre l'escenari es converteix en un joc de poètiques teatrals contemporànies. L'obra ofereix la possibilitat d'accedir a documents inèdits a través de la recerca en curs i conèixer una història silenciada fins ara: el tràfic d'infants durant el franquisme en el context de la Rierada.

Les entrades per veure l'obra ja estan disponibles a la web de venda del teatre municipal, i tenen un preu de 10 euros.

Altres notícies que et poden interessar