Cancel·lat el doble programa del Ballet de Barcelona a Rubí

L'Ajuntament està buscant una nova data per reprogramar-lo dins de la segona part de la Temporada Estable

Doble espectacle del Ballet de Barcelona, aquest divendres a Rubí
Doble espectacle del Ballet de Barcelona, aquest divendres a Rubí | Ballet de Barcelona
Redacció
01 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:04h
El doble programa del Ballet de Barcelona previst per aquest divendres a La Sala s'ha hagut de cancel·lar "per circumstàncies no previstes inicialment en l'organització de l'esdeveniment", segons ha informat l'Ajuntament de Rubí aquest dilluns. Els diners de les localitats adquirides seran reemborsats seguint el mateix procediment de venda, o bé directament a la targeta, en el cas de compra en línea, o bé a la taquilla del teatre, en el cas de compra presencial. L’Ajuntament està buscant una nova data amb la companyia per poder-lo reprogramar dins la segona part de la Temporada Estable d’Espectacles.

El llac dels cignes i Tongues compta amb un elenc amb igualtat de gènere, que vol reflectir els temps actuals. Són dues de les set produccions que té actualment en actiu la companyia, que assaja al Centre de Dansa Tradicional L'Espona.

Un ballet basat en la música de Txaikovski i la coreografia d'Ivanov i Petipa, el segon acte de El llac dels cignes va més enllà de la versió tradicional amb un llac il·luminat per la lluna, tutús i coreografies clàssiques, i ofereix noves perspectives. I Tongues ("Llengues") és la nova creació de dansa contemporània que s'inspira en la vida i obra de Ludwig Wittgenstein, un dels principals filòsofs del segle XX i que es trasllada als escenaris amb un joc constant de contrastos entre moviments extravagants i sensuals, llum i foscor, i materialisme i espiritualitat.

Així, el doble espectacle implica un canvi de registre per als ballarins i ballarines en una mateixa sessió, el que vol dir una dificultat afegida per a la qual es necessita molta preparació i assaig. El director artístic, Carlos Renedo, destaca al Punts de mira de RTVE que el cos de ball del Ballet de Barcelona vol representar la diversitat de la societat, fugint de la idea de la "recerca del cos perfecte" que ha estat tradicional en el món del ballet. "Veiem talent sense haver de fer cap discriminació per raça, gènere o condició física", explica.

'El Llac dels Cignes & Tongues' - Ballet de Barcelona from Ballet de Barcelona on Vimeo.