1 de 10
tribunals

ERC denuncia a Fiscalia l'abocador de Can Canyadell per la «inacció» de l'Ajuntament de Rubí

Sosté que l'espai supera en un milió de tones la seva capacitat

Imatge de Can Canyadell l'any 2018 | Cedida/Rubí Sense Abocadors
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 3 de novembre de 2022 a les 09:45 |
ERC de Rubí ha interposat una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona per unes suposades irregularitats a l'abocador de Can Canyadell. Unes acusacions que tenen com a base que l'espai ha superat en un milió de tones la seva capacitat i que, per tant, hi ha una anomalia en la gestió. Per aquest motiu, han anat a la justícia davant la "inacció" del consistori.

L'abocador, destinat a residus inerts, actualment rep tot tipus de material i la formació ha advertit que els talussos, que haurien de ser de set metres, superen els 20 provocant despreniments que afecten el Torrent de Pi de la Serra, i que el continu pas de camions pel Camí d’Ullastrell és una font de contaminació de l'entorn per pols, soroll i emissions.


Els republicans, el passat mes de maig, ja van demanar la clausura cautelar i la suspensió de la llicència d'aquest abocament per les "greus irregularitats". I va explicar que van dur el cas a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ja que l'activitat del dipòsit de runa podria haver modificat el curs del Torrent de Can Pi de la Serra.

Tot i que l’Ajuntament de Rubí va assegurar que l'abocador de Can Canyadell té llicència municipal vigent des del 2003, a la denúncia es fa constar que tot i que s’hauria d'haver renovat els anys 2011 i 2019 això mai s’ha fet.

 

Participació