1 de 10
meteorologia

Perill de fortes ratxes de vent aquest divendres a Rubí

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Ventcat per episodis que poden superar els 72 km/h

Un para-sol tomat per una ratxa de vent a Solsona | Ramón Estany
per L.G., Barcelona, Catalunya | 3 de novembre de 2022 a les 16:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot Catalunya afronta aquest divendres una situació de perill a causa de les fortes ratxes de vent que poden superar els 72 km/h. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de perillositat que afecta en un nivell alt les comarques del Pirineu i les demarcacions de Barcelona i Tarragona mentre que situa el nivell moderat a la resta del país.
 
Segons preveu el Meteocat, al Pirineu i a l’extrem sud, les ratxes de vent podran superar els 90 km/h, sobretot a cotes altes. A partir de divendres a la tarda, les ventades seran generalitzades a tot Catalunya. Protecció Civil demana molta precaució al Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i totes les comarques tarragonines, zones on es preveuen les afectacions més importants.

Per altra banda, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Ventcat per aquest episodi de fortes ratxes de vent i al seu torn el Servei Català de Trànsit ha donat una sèrie de consells pel que fa a la conducció. En aquest sentit, ha demanat moderar la velocitat i corregir les desviacions de la trajectòria, agafar fort el volant o manillar i vigilar la distància lateral en avançaments.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació