1 de 10
violència contra les dones

​Rubí acollirà els animals de companyia de les dones víctimes de violència masclista

Segella un acord amb la Direcció General de Drets dels Animals

per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 4 de novembre de 2022 a les 13:00 |
L'Ajuntament de Rubí oferirà un espai per acollir els animals de companyia de les dones víctimes de violència masclista, sempre i quan, no hi hagi una acollida voluntària. Es tracta de l'adhesió al programa Viopet, una iniciativa de la Direcció General de Drets dels Animals i de l'Observatori de Violència caps als Animals en el marc del Pla de Contingència contra la violència de gènere amb l'esclat de la pandèmia de la Covid.

El consistori ha signat un acord de col·laboració amb aquesta institució per tenir cura, temporalment, d'aquestes mascotes. Es tracta d'un pacte que respon a una aprovació feta en la junta de portaveus de l'administració local. Precisament, en aquest text s'especificava que el 59% de les dones triguen en denunciar i abandonar el domicili per no tenir un allotjament per als animals.


Es tracta d'un “xantatge” que obliga a mantenir-se al pis, a més, també existeix “l'amenaça d'agredir o assassinar-los” que atemoreix les víctimes i això les converteix en “més vulnerables” davant l'agressor.

L'Ajuntament de Rubí ha assenyalat que al voltant del 30% de les dones víctimes de violència masclista conviuen amb els animals de companyia i el 86% d'aquestes, asseguren que aquesta violència també l'han patit els animals que conviuen a la llar. 

Participació