Acte de suport a Mohamed Said Badaoui, aquest dimarts a Rubí

L'activista reusenc es troba intern al CIE a l'espera que es resolgui el seu procediment d'expulsió

Badaoui, el dia que va rebre la notificació de l'ordre d'expulsió
Badaoui, el dia que va rebre la notificació de l'ordre d'expulsió | Joel Medina
Redacció
07 de novembre del 2022
La Sala Neus Català acollirà aquest dimarts (18.30h) un acte de suport a Mohamed Said Badaoui, l'activista reusenc que ja fa dues setmanes que es troba internat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) amb una ordre d'expulsió pendent.

L'acte consistirà en la projecció del documental Es por tu seguridad. Engranajes institucionales de la islamofobia, amb la presència de la directora i guionista del curt, Salma Amazian i Mustapha Aoullad-Sellam, membre del grup de suport a Badaoui. Tots dos faran un col·loqui al voltant del racisme institucional que pateixen les persones musulmanes amb el pretext de les polítiques de seguretat en una conversa moderada per Andrea de Pablos.

Badaoui va visitar la Sala Neus Català pocs dies abans de la seva detenció, que en el comunicat de suport s'apunta que ve motivada pel recurs que va interposar l'activista a la denegació de la nacionalitat espanyola, que ha intentat tramitar durant dos anys sense èxit. El grup de suport assegura que el procediment d'expulsió és una mostra més de "l'assenyalament, criminalització i persecució de les persones musulmanes, que busca vincular l'islam amb terrorisme o criminalitat i intenta silenciar les veus que denuncien el racisme i la islamofòbia institucional".