L'Ajuntament convoca la Mesa d'Abocadors el 13 de desembre

El Consistori donarà a conèixer les conclusions d'un informe jurídic extern sobre l'abocador de Can Canyadell

Una imatge de Can Canyadell
Una imatge de Can Canyadell | Cedida
Redacció
07 de novembre del 2022
Actualitzat el 08 de novembre a les 18:36h
Després que la setmana passada ERC denunciés davant la Fiscalia de Medi Ambient les irregularitats de l'abocador de Can Canyadell, que ja havia tret a la llum el passat mes de maig, l'Ajuntament de Rubí ha anunciat la convocatòria d'una Mesa d'Abocadors per explicar les conclusions d'un informe jurídic extern encarregat pel Consistori i que ha de permetre donar resposta a la modificació no substancial de la llicència ambiental sol·licitada per l'empresa gestora, Puigfel S.A. La Mesa d'Abocadors serà el pròxim 13 de desembre (19h) a l'auditori de la Biblioteca Municipal, segons ha informat el TOT Rubí.

En un comunicat de premsa, l'Ajuntament explica que va rebre aquest informe jurídic extern, encarregat a Juan José Bernal Cid, el passat dilluns, 31 d'octubre. El motiu d'encarregar-lo és, segons el Consistori, la "complexitat que representa la problemàtica que envolta l'activitat que es desenvolupa a Can Canyadell", i que té intenció de resoldre "com més aviat millor". De fet, els serveis tècnics i jurídics municipals ja treballen en la qüestió, un cop rebut l'informe que tracta totes les qüestions plantejades per l'empresa. 

Per últim, l'Ajuntament ha remarcat la voluntat que sigui la Mesa d'Abocadors l'espai d'interlocució per totes les qüestions relacionades, i lamenta que "no s'hagi considerat per a altres formacions polítiques com el marc idoni per plantejar estratègies conjuntes".

Al mes de maig, l'Ajuntament de Rubí va assegurar que la llicència ambiental era vigent, i va fer un seguit de demandes: aixecaments topogràfics a l'empresa, informació sobre els residus a l'Agència de Residus de Catalunya - a qui ERC també ha denunciat davant la Fiscalia - i estudis sobre el curs del torrent de Can Pi de la Serra a l'Agència Catalana de l'Aigua