Rubí explica l'estratègia feminista del govern local al Marroc

La trobada, en el marc del projecte Equalmed, ha inclòs visites a les associacions de dones a Gueliz i Benquerir

Yolanda Ferrer, durant la seva intervenció
Yolanda Ferrer, durant la seva intervenció | Ajuntament de Rubí
Redacció
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:20h
La regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer, i la regidora de Ciutadania, Elena Montesinos, han participat aquest dimarts al seminari final del projecte EqualMED a Marrakech, de promoció de la igualtat de gènere al Marroc, coliderat per l'Institut Marocain pour le Développement Local (IMADEL) i la Diputació de Barcelona, i que té l'objectiu d'incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promou la participació política a l'esfera local del Marroc.

La trobada ha inclòs visites a les associacions de dones a Gueliz i Benquerir i el seminari Lideratge polític de les dones electes locals: reptes i perspectives al Marroc i a la Mediterrània. Aquest seminari ofereix un espai d'intercanvi entre les electes marroquines i de la província de Barcelona, així com d'altres ciutats mediterrànies, per compartir i debatre sobre la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones. És en el marc d'aquesta trobada que Yolanda Ferrer ha explicat l'estratègia de la regidoria d'Igualtat de Rubí.

"Les dones hem estat callades i silenciades massa temps", ha dit Ferrer en la seva intervenció. "Les dones que ocupem un lloc de privilegi i espais de lideratge hem de ser responsables i respectuoses: escoltar i donar la paraula a la resta de dones, articular discursos i accions comunes. Només juntes aconseguirem impulsar un veritable canvi social". La regidora també ha posat l'accent en la importància de la transversalitat de les polítiques feministes, ja que la igualtat "no és una illa" sinó que s'estén a la resta d'àrees del govern, que han d'aplicar la "mirada feminista" i "recollir les necessitats de les dones i dels homes en les seves polítiques i plans d'acció", ha conclòs.