Aquests són els projectes guanyadors dels Premis Eines de la UAB

Dues iniciatives del Vallès Occidental i una de l'Oriental s'enduen els premis dels àmbits català i vallesà

Acte d'entrega dels Premis Eines, aquest dimecres a Mollet
Acte d'entrega dels Premis Eines, aquest dimecres a Mollet | CCVOC
Redacció
10 de novembre del 2022
Actualitzat a la 13:25h
Aquest dimecres s'han entregat els Premis Eines a cinc projectes de transformació social, entre els quals hi ha tres iniciatives del Vallès: una entitat que assessora empreses per integrar persones amb autisme en les seves organitzacions, Specialisterne Foundation, implantada a Sant Cugat del Vallès; el pla de teràpia assistida amb animals que du a terme la Fundació Sanitària Mollet, i l'associació TuSí(k)Circ, un projecte amb seu a Palau-solità i Plegamans i que té l'objectiu de fer servir el circ com a eina de transformació social. 

Specialisterne, que ha rebut el premi en l'àmbit català amb una dotació econòmica de 5.000 euros, és una organització social que ofereix formació i ocupació a persones adultes amb autisme en l'àmbit de les tasques informàtiques i administratives, i assessora les empreses per a la integració laboral d'aquestes persones. Nascuda a Dinamarca, es tracta d'una iniciativa pionera en aquest àmbit i que ja té presència a 24 països.

Els premis Eines d'àmbit vallesà, amb una dotació econòmica de 2.500 euros cadascun, han guardonat com a projecte consolidat la teràpia de la Fundació Sanitària Mollet, de la qual ja se'n beneficien 150 persones. Aquesta iniciativa permet a persones grans, amb discapacitat intel·lectual i usuàries del servei de salut mental treballar la comunicació, l'estimulació cognitiva, el treball motor o el benestar emocional mitjançant l'ajuda de gossos.

TuSí(k)Circ és un projecte de nova creació, nascuda l'any 2020 i que té el circ com a fil conductor: és una eina saludable d'autodescobriment de les potencialitats físiques, mentals i emocionals, i l'entitat l'acosta a la zona del Vallès com a activitat extraescolar per oferir un espai de creacions, residències i cabarets d'artistes a la zona.

Els projectes d'àmbit local guanyadors han estat Banys Coeducatius, com a projecte consolidat, que vol contribuir a millorar lavabos i vestuaris dels centres educatius en espais més accessibles, respectuosos, segurs i higiènics; i l'Institut de l'Ecoedició, una entitat que vetlla pel foment, difusió i verificació de la sostenibilitat ambiental en el món del llibre a Catalunya. Cadascun ha rebut 2.500 euros.