Junts Rubí proposa modificar el recorregut de la L4 per millorar la mobilitat als escolars del Pinar

Actualment han de fer un transbord de la L2 a la L4 que fa allargar el trajecte i invertir més temps del necessari en el desplaçament

Junts proposa repensar el disseny de la xarxa d'autobús urbà de Rubí
Junts proposa repensar el disseny de la xarxa d'autobús urbà de Rubí | Cedida/Junts
Redacció
11 de novembre del 2022
Actualitzat el 14 de novembre a les 12:19h
Junts Rubí ha fet pública una proposta per millorar la mobilitat dels escolars del barri del Pinar cap a l'escola Teresa Altet, ja que el recorregut actual els obliga a fer un transbord que fa que hagin d'invertir molt més temps del que és necessari en aquest desplaçament. El responsable de Política Municipal de Junts, Ivan Vila, va rebre aquesta preocupació per part de diverses famílies en una trobada fa unes setmanes, i aquest matí ha visitat el barri per "conèixer-la de prop".

Cada matí, més d'una trentena de famílies es desplacen des del barri del Pinar a l'escola Teresa Altet, agafant la L2 del recorregut del bus urà. Després han de baixar a la parada de Can Rosés d'aquesta línia, i creuar l'avinguda de les Olimpíades per agafar la parada homònima de la L4, que els porta a un carrer paral·lel a l'entrada de l'escola. El temps que tenen per fer aquest trajecte és molt ajustat, i si perden el primer bus - o arriba tard, cosa que de vegades passa als migdies -, han de fer un trajecte "gens agradable" a peu per arribar a l'escola.

Així, la solució que proposen és que, com a mínim a les hores d'entrada de l'escola, la línia 4 ampliï el seu recorregut fins a les parades Tennis i El Pinar, i després continuï cap al recorregut habitual - Els Nius, Zamora, Lleó - perquè els alumnes no hagin de fer cap transbord. "Hem vist que hi ha famílies que opten per agafar el cotxe, ja que no han de fer
tanta volta, triguen molt menys i, a més, els preocupa que els seus fills no puguin fer el transbord per algun motiu i hagin de fer el recorregut, per uns carrers poc amables, a peu”, ha constatat Vila. El canvi també afavoriria que els alumnes no arribessin tard a classe.

Com ha remarcat el portaveu de Junts, "estem en un moment que cal prendre totes les mesures necessàries per desincentivar l'ús del vehicle privat", i la mesura que proposa la seva formació és senzilla: l'autobús només recorreria uns 300 metres més, i no s'hauria de fer necessàriament a totes les hores, sinó només coincidint amb les hores d'entrada.

De fet, és una proposta que s'alinea amb la que ha anunciat l'Ajuntament aquest mateix matí per donar solució a la problemàtica del desplaçament dels alumnes del J.V. Foix a Castellnou. Vila considera es podria fer un esforç per repensar el conjunt de la xarxa d'autobús urbà de Rubí per fer-la més accessible a tota la ciutadania, tenint en compte les particularitats de cadascuna de les línies.