Final de setmana i mes amb núvols

No es descarta algun plugim aïllat

Redacció
31 de març del 2019
Arribada de núvols que cobriran el cel
Arribada de núvols que cobriran el cel | Xavier Borràs
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge tindrem un augment general dels núvols de matinada de sud a nord que deixaran el cel molt ennuvolat o cobert per la resta del dia, amb nuvolositat més abundant i compacta a la tarda i a la meitat sud.

A partir de mig matí s'espera precipitació a l'extrem sud del país que s'anirà estenent a la resta de la meitat sud del litoral i el prelitoral. Durant la tarda és possible que afecti altres punts del país de forma més aïllada, preferentment de la meitat oest, tot i que la més persistent es mantindrà al sud del país.

En general serà d'intensitat feble i acumularà quantitats minses o poc abundants, per bé que al terç sud podran ser localment abundants (més de 20 mm en 24 h) i puntualment moderades. La cota de neu se situarà entorn dels 1800 metres. La precipitació podrà anar acompanyada de fang.

La temperatura mínima pujarà lleugerament. Es mourà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, Prepirineu i prelitoral nord, entre 0 i 5 ºC a la depressió Central i entre 3 i 8 ºC a la resta. La temperatura màxima baixarà de manera entre lleugera i moderada, especialment al sud del país. Es mourà entre 13 i 18 ºC en general tot i que serà localment més baixa a punts del Pirineu.