1 de 10
el temps

Alerta per ruixats intensos a Rubí a partir d'aquest divendres

El canvi "brusc" de temps previst pel Meteocat pot deixar un episodi de pluges, neu i vent a bona part del país

Tempesta mar endins a Barcelona | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 18 de novembre de 2022 a les 11:41 |
El canvi "brusc" de temps a partir d'aquest divendres a Catalunya fa que ja hi hagi vuit comarques en alerta per ruixats intensos. Això és el que anuncia la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), que ha activat l'avís per la intensitat de la pluja al Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme i la Selva.

Els aiguats es poden produir en aquests territoris a partir del migdia d'aquest divendres i fins a la matinada i es poden acumular fins a 20 litres en 30 minuts. A la resta del país no hi ha activada cap alerta, però el Meteocat també situa possibles pluges de menor intensitat a la Catalunya Central i nevades a gairebé tot el Pirineu.

 
La previsió també deixa una baixada important de les temperatures, a la qual se li poden sumar xàfecs a bona part del territori en els pròxims dies, nevades especialment a la vessant nord del Pirineu i fort vent als dos extrems del país. La sensació de fred s'ha fet evident amb una caiguda dels valors màxims de temperatura, que del dijous al divendres han baixat aproximadament uns 10 graus a bona part de Catalunya.


Així doncs, durant aquest divendres es preveu unes temperatures màximes d'entre 15 i 18 graus al litoral i lleugerament inferiors a la Catalunya Central i a les Terres de l'Ebre. Al Pirineu i el Prepirineu la baixada serà més important, i fins i tot les màximes poden no superar els dos dígits.
 
Precisament en aquestes zones, la cota de neu començarà en 1.600 metres, però anirà descendint durant el divendres i a la nit pot quedar-se en els 1.200 metres. Pel que fa al vent, destaquen, tal com marca la previsió del Meteocat, fortes ratxes a l'Empordà. Tot plegat portarà una inestabilitat que trenca la tranquil·litat de les últimes setmanes i que havia deixat, per exemple, l'octubre més càlid a Barcelona des que es tenen dades.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació